SİVEREK'TE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Haber Merkezi
Siverek İkra Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliğine binlerce peygamber sevdalısı katıldı.

SİVEREK'TE KUTLU DOĞUM COŞKUSU
15 Nisan 2012 - 17:27
ŞANLIURFA- Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ilçenin Esmerçayır Mahallesinde bulunan Bavuş meydanında kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Program saat 13.00’te Hacı Zülküf Altuntaş tarafından okunan Kur’anı Kerim tilaveti başladı.
Programa konuşmacı olarak katılan Abdulvahap Kaplan hoca konuşmasında kutlu doğum programlarının önemine değindi. Kaplan, konuşmasında şöyle konuştu: “Bir müjde vererek başlamak istiyorum. 6-7 yıl gibi kısa bir süre içerisinde Nisan ayı geldiği zaman peygamber sevdalıları meydanları dolduruyor, caddeleri dolduruyor, statları dolduruyor, kampüsleri dolduruyor ve artık alanlar peygamber sevdalılarına dar geliyor. 1989 yılına kadar Diyanet İşleri Başkanlığı ülkede sadece Hz. Muhammed’in kutlu doğumu için 1 gün tahsis etmişlerdi. 20 Nisan geldiği zaman Hz. Muhammed’in kutlu doğumu için şehrin büyük bir camisinde bir etkinlik yapılıyordu. Sonra ne oldu?  Baktılar ki,  Hz. Muhammed bir güne sığmıyor.1989 yılında alınan bir kararla o günden bugüne değin 14–21 Nisan arası, kutlu doğum haftası olarak kutlanıyor. 2006 bu yana ise peygamber sevdalılarının girişimleri sonucu Nisan ayı kutlu doğum ayı oldu. Artık Nisan ayıda yetmiyor, Mart, Nisan, Mayıs aylarında kutlu doğum programları düzenleniyor. Gün gelecek bu üç ayda Hz. Peygamberi anlatmaya yetmeyecek”


Programa katılan Grup Aksa ve Sanatçı Hikmet’in söylediği marşlar misafirlere unutulmaz anlar yaşattı. Program daha sonra okunan Kürtçe Mevlit ile devam etti.Mevlitten etkilenen bir çok insan kendinden geçti.


Okunan Mevlit’in ardından bölge âlimlerinden Molla Kerbela Şanlı tarafından Kürtçe bir konuşma yapıldı. Ardından program dün yapılan siyer sınavında dereceye girenler için yapılan ödül programı ile devam etti. Program sonunda minik kız çocukları tarafından barış ve kardeşlik için güvercin uçuruldu


Etkinlik Nihat Çam Hoca’nın yaptığı kapanış duasıyla sona erdi. Nihat Çam hoca duasında, bugün öğle saatlerinde Siverek Hacıhıdır baraj gölünde kaybolan iki gencin bulunması için niyazda bulundu..
































Bu haber 13200 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek