Siverek'te Kutlu Doğum Coşkusu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" temasıyla düzenlenen kutlu doğum etkinliğine binlerce peygamber sevdalısı katıldı.

Siverek'te Kutlu Doğum Coşkusu
10 Nisan 2016 - 15:38

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" temasıyla düzenlenen kutlu doğum etkinliği, binlerce peygamber sevdalısının katılımıyla gerçekleşti. Siverek Caddesi üzerinde düzenlenen etkinlik büyük bir coşkuya sahne oldu.

Günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapılan etkinlik öncesinde şehir merkezinde 6 bin adet "Peygambere uyun ki Allah sizi sevsin" isimli siyer kitabı dağıtıldı.

Platformun kurulduğu alan, tevhit bayrakları, flamalar ve üzerinde Peygamber efendimiz için yazılmış pankartlarla donatıldı. Etkinlik girişinde muhtaç aileler için kermes düzenlendi.

Etkinliğin başlamasına saatler kala genç, yaşlı, kadın ve çocuk, ellerinde tevhit bayraklarıyla salâvat ve tekbirler getirerek etkinliğin yapıldığı alana geldi. Alanın girişinde kadın ve erkekler, ayrı kontrol noktasından içeri alındı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, özellikle minik çocukların ve genç kızların alınlarına Allah ve Muhammed yazılı bandaj bağladığı görüldü.

Sunuculuğunu Abdulrahim Sımak'ın yaptığı programa konuşmacı olarak bölge alimlerinden Vedat Turgut katıldı. Program öncesinde küçük çocuklar tarafından Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça dillerinde kardeşlik ve barış çağrısı yapıldı.

Etkinlik Fethi Altaş hoca tarafından okunan Kur'an Kerim tilavetiyle başladı. Açılış ve selamlama konuşması için sahneye çıkan İkra-Der Başkan Yardımcısı Eğitimci Mehmet Aydın, derneklerinin kuruluş gayesine değindi.

Dernek olarak amaçlarının üç temel gayesinin olduğunu belirten Aydın, "Toplumumuz, cehaletin karanlık perdesini ilim meşalesi ile aydınlatsın, gelecek nesillerimize nurlu yarınlar bıraksın diye öncelikle cehaletle mücadele dedik. İstedik ki sevgi ve şefkatten yoksun muhtaç ve mağdur kardeşlerimize sımsıcak bir yürek ve uzanan bir el olalım. Bundan dolayı da fakirlikle mücadele dedik. Ve istedik ki kardeşler arasında ihtilaflar sona ersin. Birlik ve beraberliğin güzelliklerini ve onun doğuracağı mutlu ve huzur dolu yarınlara nasıl ulaşacağımızı tüm halkımıza gösterelim. Bundan dolayı da ihtilaflarla mücadele dedik."

İnsanları Huzura Davet Ediyoruz

Birileri insanları öfkeye, kavgaya, ölüme ve huzursuzluğa çağırırken birilerinin de insanları güzelliklere davet etmesi gerektiğini belirten Aydın, "Bugün birileri bizleri korkuya, ölüme, huzursuzluğa, öfkeye çağırıyor. Bizlerde, insanları özlemle beklediği huzura, kardeşliğe, barışa ve sevgiye çağırıyoruz."

Programa konuşmacı olarak katılan bölge âlimlerinden Vedat Turgut, peygamber efendimizin örnek hayatından tablolar sundu.

Siverek halkının etkinliğe katılarak peygambere olan sadakatini bir kez daha gösterdiğini belirten Turgut, "Peygamber Efendimiz, Medine'ye doğru hicret ederken, Medine halkı, Medine dışında peygamber efendimizi karşılamaya gitmişlerdi. Bir taraftan kadınlar, bir taraftan erkekler ve önlerinde küçük çocuklarla, Talael bedrularla, hoşgeldinlerle, Peygamber Efendimizi karşıladılar. Bugünde Siverek halkı bir tarafta erkekler, bir tarafta kadınlar, önlerinde küçük çocuklarla onun için düzenlenen etkinliğe gelerek Hz. Muhammed'i karşılamaktadırlar."

Yüzbinler Hz. Peygamber İçin Bir Araya Geliyor

Peygamber sevdalıların düzenledikleri etkinliklerle insanları peygamber efendimizi örnek almaya çağırdıklarını belirten Turgut, "Peygamber efendimizin Hira dağında, Allahu Teala tarafından peygamber olarak görevlendirmesinin ardından evine doğru giderken, tabiat lisana gelmişti. Dağlar, taşlar, ağaçlar, yapraklar her birisi bir lisan ile 'Es Selamü Aleyke Ya Resullah' diyordu. Bugün de Türkiye'nin dört bir yanında binler, onbinler, yüzbinler ne bir parti için, ne bir isim için değil sadece peygamber efendimiz için bir araya gelebilmekte, ona alan aşkını, sadakatini dile getirmektedir."

Siverek İkra İlahi grubu Kürtçe Mevlidi şerif okurken, Siverek İkra kız ilahi grubu ilahiler seslendirdi. Program daha sonra ilahi sanatçıları Derviş Madsor ve Zübeyir Badeci’nin seslendirdiği Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça ilahi ve marşlarla devam etti.

Program daha sonra İkra Tiyatro Grubunun sahnelediği Hz. Bilal'in hayatını anlatan tiyatro gösterisi ile devam etti. Hz. Bilal'in işkence gördüğü sahnede duygulu anlar yaşandığı gözlendi.

Program yapılan dua ile sona erdi.

Mehmet Yerli- Yusuf Sarı-Yusuf Sımak / www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 4717 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması