SİVEREK'TE KIKIRDAK İMPLANTI AMELİYATI‏ YAPILDI

Siverek Devlet Hastanesinde, Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanı Barış Ayrancı tarafından kıkırdak implantı ameliyatı yapıldı.

SİVEREK'TE KIKIRDAK İMPLANTI AMELİYATI‏ YAPILDI
22 Mart 2013 - 12:58

Siverek Devlet Hastanesi ortopedi bölümünde ilk defa Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanı Barış Ayrancı tarafından bir hastaya kıkırdak implantı ameliyatı yapıldı.

Konu hakkında bilgi veren Siverek Devlet Hastanesinde, Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanı Barış Ayrancı, Kıkırdak implantının artroskopi yardımıyla uygulanan bir yöntem olduğunu belirterek,” Artroskopi halk arasında lazer veya kapalı yöntem olarakta bilinen, bir santimetrelik küçük kesilerden faydalanılarak eklem içinin kalem ebatlarında kamera ile görüntülenmesine denmektedir. Görüntüyü sağlamak için eklemin içi sıvı kullanılarak şişirilir. Bütün eklem içi yapılar net görülebildiği için hem tanı hem tedavi yöntemi olarak kullanılır”

Artroskopik yöntemle tedavi sonrasında iyileşmenin hızlı olduğunu belirten Ayrancı, “Pek çok hasta koltuk değneğine ihtiyaç duymadan aynı gün içerisinde ayağa kalkıp artroskopi yapılan bacağı üzerine yük vererek yürüyebilir, ev içerisinde kendi işlerini görebilecek hale gelebilir. Diz içerisinde artroskopi ile yapılacak işlemler arttıkça bu süre bir miktar uzamakla birlikte açık cerrahi ile karşılaştırılacak olursa oldukça kısa sürede iyileşme sağlanır. Kesi küçük olduğu için enfeksiyon riski açık ameliyatlara göre çok düşüktür”

Kıkırdak implantı sentetik olup temel olarak pga (polyglycolicacid)’ dan oluştuğunu ve 3 boyutlu iskele görevi gördüğünü belirten Ayrancı, “Bioabsorbable pin (çivi), fibrin yapıştırıcı veya transosseoz suturasyon yöntemlerinin herhangi biriyle fikse (sabitleme) edilebilemektedir. İmplante edildikten sonra 6’ıncı aydan başlayarak 18 ay içerisinde hyalin benzeri kıkırdak ve proliferatif hücrelerden zengin fibröz kıkırdak doku oluşumunu sağlar. İşlemimizin süresi 30-90 dakika arası sürmektedir.bu ameliyatı kıkırdak defekti olan hastaların ağrılarını hafifletmek için ve protez ameliyatı için erken olan hastalarda yapıyoruz.hastalar bir gün sonra evine gönderilmekte ,ameliyat sonrası hemen aktif diz hareketlerine başlayabilmektedir”

www.siverekgenclik.com





Bu haber 3268 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi