Siverek'te kenger, rışvat ve yarpuza yoğun ilgi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde baharın gelmesiyle birlikte ilçe kırsalındaki doğal ortamda yetişen kenger, yarpuz ve rışvat ilçede kurulan pazarda satılmaya başlandı.

Siverek'te kenger, rışvat ve yarpuza yoğun ilgi
30 Mart 2017 - 11:13

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde baharın gelmesiyle birlikte ilçe kırsalındaki doğal ortamda yetişen kenger, yarpuz ve rışvat ilçede kurulan pazarda satılmaya başlandı. İlçe halkı yanında değişik illerden gelen vatandaşlarda memleketlerine, ya da dost ve ahbaplarına hediye olarak kenger götürüyor.

Köylerde yaşayan bayanların ilkbaharda geçim kaynağı olan kenger, zor şartlar altında toprak altında çıkartılıp, Siverek'te kurulan pazara gönderilerek, satışa sunuluyor.

Kengerin temizlenmiş hali 10 lirayken, temizlenmemiş kabuklu hali ise 5-7 lira arası satılıyor.
 



On yıldır her baharda kenger satışı yaptığını belirten Mustafa Badur, "Her hafta sipariş üzeri yaklaşık bir buçuk ton kenger İstanbul'a gönderiyoruz, ama yinede bu miktar, bizden istenen ihtiyacı karşılamıyor. İstanbul'un yanında Tarsus, İzmir ve daha birçok il ve ilçeye Siverek'ten kenger gönderiliyor. Son birkaç yılda kenger eskisi gibi yetişmiyor, bunun sebebi de yanlış yöntemlerle kengerin toprak altından çıkarılmasıdır." dedi

Haber Merkezi

 

 


Bu haber 9012 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı