SİVEREK'TE KADİR GECESİ ÇOŞKUSU

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kadir gecesi münasebetiyle camiler doldu taştı.Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini fırsat bilen vatandaşlar, mübarek gecenin feyziyle coştular.

SİVEREK'TE KADİR GECESİ ÇOŞKUSU
06 Eylül 2010 - 06:06
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi;  namaz, kur’anı kerim, salâvat ve dualarla ihya edildi. Kadir Gecesi münasebetiyle camilere akın eden vatandaşlar, cami içerisinde yer bulamayınca, cami avlusunda bu mübarek geceyi ihya ettiler. Kadir gecesi münasebetiyle camilerde teravih namazının ardından tespih namazı kılındı. Kadir Gecesi münasebetiyle Siverek Merkezi Ulu Camiinde, hayırsever vatandaşlar tarafından Mevlidi Şerif okutuldu. Siverek Ulu Camii imamı hafız Mahmut Özbucak tarafından okunan mevlidi şerif, cami cemaati tarafından beğeniyle dinlendi. Okunan mevlidi şerifin ardından, Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar tarafından, gecenin önemine binaen dualar okundu. Dua okunduğu sırada cemaatten bazılarının gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Okunan duanın ardından kılınan tespih namazı ile program sona erdi.


80 KİŞİYE SAHUR YEMEĞİ

Bir başka Kadir Gecesi programı da Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirildi. Dernek gönülleri tarafından dernek binasında hatim indirildikten sonra program, Siverek Ulu Camiinde devam etti. Siverek Ulu Camiinde toplu namaz kılınması, tesbih namazı, zikirler ve yapılan 4 hatimin ardından yaklaşık 80 dernek gönüllüsüne sahur yemeği verildi. Dernek genel sekreteri Muhittin Bakan yaptığı açıklamada bundan sonra mübarek gecelerin daha büyük katılımlarla, halkı teşvik edici bir şekilde devam edeceğini söyledi.
 
SiverekGençlik Haber










Bu haber 2799 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor