SİVEREK'TE KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMIYLA İLGİLİ TOPLANTI DÜZENLENDİ

Mwhmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde "Kaçak Elektrik Kullanımı ve İsrafı"  konulu toplantı 

SİVEREK'TE KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMIYLA İLGİLİ TOPLANTI DÜZENLENDİ
12 Mart 2010 - 12:39
düzenlendi.
  
Siverek Kaymakamlığının organizasyonuyla, Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, DEDAŞ il Müdürü Mustafa Yılmaz,  Daire Amirleri ile Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, kaçak kullanımın ahlaki açıdan da etik bir davranış olmadığını, bundan sonra kaymakamlık olarak Jandarma ve Polis denetiminde  denetimler yapacaklarını belirterek kaçak kullanım yapan vatandaşların bu davranışlarından vaz geçmelerini istedi.
   
Kaçak kullanımın Şanlıurfa İl genelinde ve özelikle Siverek’te yaygın olduğunu ve sanayi tesislerinde üretimi engellediğine dikkat çeken DEDAŞ İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Siverek’te enerji kullanımı Türkiye'de bulunan gelişmiş sanayi kentlerinin çok üstünde olduğunu tespit ettik. Buna rağmen Siverek’te yılda 500 milyon kilovat saat enerjinin  kayıt dışı olduğunu belirtti. Kayıt dışı  enerji tüketimi yılda 80 Milyon TL'lik  bir maddi kayba neden oluyor. Bölgede abonesiz iş yeri ve meskenler bulunuyor. Önümüzdeki günlerde tarımsal sulama dönemi başlayacağı için abonesiz kullanım yapanların mutlaka abonelerini yapmaları gerekiyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda geniş bir çalışma yapacağız. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için abonelelikreni  yapmalarını rica ediyoruz’’ dedi.












Bu haber 2109 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü