SİVEREK'TE İSRAİL PROTESTO EDİLDİ

Siverek Kudüs Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş ve kitlesel basın açıklamasıyla Siyonist İsrail’in saldırı lanetlenirken, dünya Müslümanları için vahdet çağrısı yapıldı.

SİVEREK'TE İSRAİL PROTESTO EDİLDİ
10 Kasım 2014 - 13:25





ŞANLIURFA- Siyonist İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya yaptığı çirkin saldırılara tepkiler gelmeye devam ediyor.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Kudüs Platformu tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırı tel’in edildi.



Öğle namazından sonra Kanlıkuyu Parkı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi Cumhuriyet Caddesi’nden, Hürriyet Caddesine kadar “Kahrolsun İsrail” sloganları ve Tekbirler getirerek yürüdü. Mescidi Aksa ve Allahu Ekber bayraklarını taşıyan kalabalık, ellerinde taşıdığı dövizlerle İsrail’in saldırılarını protesto etti. Yürüyüş sırasında cadde kenarında bekleyen kalabalıkta sloganlara eşlik ederek İsrail’in saldırılarına tepki gösterdi.

“Müslümanların Sabrı Sınanmaktadır”



Program Abdullah Polat tarafından okunan Kur’anı Kerim ile başladı. Basın açıklamasını platform adına Mahmut Hanpolat okudu. İsrail’in 1948 yılında, İslam coğrafyasının göbeğine, müzmin bir ur gibi yerleştiğine dikkat çeken Hanpolat, “ Siyonist İsrail, altmış küsür yıldan beridir açtığı işgal, zulüm, katliam ve işkence dolu zulmünü, yeni bir aşamaya taşımaya çalışmaktadır. Bu terörist devlet, bir buçuk milyar Müslüman’ın gözlerinin içine baka baka, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’yı; Müslümanlardan arındırmaya, o bölgeyi Yahudileştirmeye, necis postallarıyla kirletmeye çalışarak adeta dünya Müslümanlarının sabrını sınamaktadır” şeklinde konuştu.

“Tepkisizlik İsrail’i Yeni Saldırılara Karşı Cesaretlendiriyor”



İsrail’in ne yapmaya çalıştığını, iyi anlamak gerektiğini ifade eden Hanpolat, “ Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirilen bu organize saldırılar, Kudüs’ün Yahudileştirilmesi projesinin bir parçası olarak yürürlüğe konmuştur. Dünya Müslümanlarının göstereceği tepki veya tepkisizlik, onlar tarafından iyi analiz edilmektedir. Şunu aklımızdan çıkarmamak gerekir: Tepkisizlik, beraberinde Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya karşı yeni Siyonist saldırılar için, düşmanı daha da cesaretlendirecektir. On yıllardan beridir Müslüman halkların yaşadığı coğrafyayı, fitne ve fesatlarla kan deryasına çeviren başta ABD olmak üzere küresel istikbar güçlerinin, bu saldırılardan habersiz olduğunu sanma gafletine düşmeyelim.ABD ve başta İngiltere olmak üzere avanesi, İslam ülkeleri üzerindeki tüm emellerini; Müslümanları siyaseten esir almak, kültürel olarak kendine benzetmek ve Müslümanları birbirine kırdırmak siyasetiyle gerçekleştirmektedir. On yıllardan beridir Müslüman halklar üzerine uyguladıkları siyasi, askeri, ekonomik ve kültürel hegamonyayla, Müslüman halkları tepkisiz, zulme ses çıkarmayan, tembel, okumayan bir yığına dönüştürmek istemektedirler. Buradan aldıkları cesaretle, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya hunharca saldırmaktadırlar.Küresel istikbar, tüm dünya Müslümanlarının bir araya gelme ihtimali karşısında tir tir titriyor. Onlar, tüm cesaretlerini, Müslüman halkların bölünmüşlüğünden, parçalanmışlığından, ortak hareket edememelerinden almaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

“Ne zamana kadar birbirimizle uğraşacağız”



Açıklamanın devamında dünya Müslümanlarına seslenilerek, “Harekete geçmemiz için daha hangi değerlerimizin çiğnenmesi gerekmektedir. Bu miskin, uyuşuk ve cesaretsiz duruşumuzun bitmesi için, daha ne kadar kanımızın akması gerekmektedir. Bağrımıza hançer gibi saplanmış düşman, tüm kutsallarımızı, necis postallarıyla çiğnerken, daha ne zamana kadar birbirimizle uğraşacağız. Açıklamanın devamında Ali İmran Suresi 103. ayet ile Enfal Suresi 46. ayete vurgu yapılarak,




“Allah’ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah’ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp ısındırdı ve siz O’nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız.”


“Allaha ve Resulüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin; sonra korkuya kapılırsınız da kuvvetiniz gider”




Bunlar yüce Allah’ın muhkem ayetleri değil midir? Bu yüce ayetlerin, dünya zalimlerinin saldırılarına karşı, İslam ümmetini yeniden ayağa kaldırmasına ne zaman müsaade edeceğiz” denildi.

“Çekin Necis Ellerinizi Üzerimizden”

Açıklamanın devamında Siyonist İsrail ile Büyük Şeytan Amerika’ya seslenilerek, “Ey katil ABD ve onun küresel ve yerli işbirlikçileri! Ey bağrımıza saplanmış zehirli hancer İsrail!Defolun topraklarımızdan, şehirlerimizden, mabedlerimizden. Çekin necis ellerinizi üzerimizden! Çekin gidin ve bir daha dönmeyin” deme cesaretini gösterebileceğiz. Oysa Allah, bize izzeti bahşettiğini ifade etmektedir Münafikun suresi 8. Ayette: Oysa izzet Allah’ın, O’nun Resulünün ve mü’minlerindir. Ancak münafıklar bilmezler.”



“Aksa Şehitlerine Selam Olsun”


Açıklamanın sonunda ise Müslümanların Allah’tan başka kimsesinin olmadığına vurgu yapılarak, “ Biz birbirimizdeniz. Biz birbirimize aitiz. Biz, Allah’ın kardeş kıldıklarıyız. Zillet bizden uzaktır.

İzzetiyle ve şerefiyle, Aksa’yı korumaya çalışan mazlum yiğitlerimiz var hala. Bu itibarla; Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı onurlu bir şekilde savunan Aksa direnişçilerine selam olsun! Kanları pahasına, Mescid-i Aksa muhafızlığı yaparak şehadete ulaşan İbrahim el Akkari’ye, Abdurrahman Eş-Şeludi’ye, Mu’taz Hicazi’ye ve diğer tüm Aksa şehitlerine selam olsun. Bizler: “ Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim ki”, diyen Selahaddin-i Eyyubi’nin torunlarıyız.



Şunu çok iyi bilin ki tüm dünya Müslümanları Allah’ın izni ve Müslümanların çabalarıyla tekrar bir araya gelecek ve sizin necis ellerinizi kırarak Kudüs’ümüzü ve Mesci-di Aksa’mızı özgürleştireceklerdir inşallah.Bu mazlum halklar ayağa kalkacak ve bağrından bir Ömer ve bir Selahaddin-i Eyyubi çıkaracaklardır”

Program Eyyüp Etüş tarafından okunan dua ile sona erdi.



FOTO GALERİ

(A.Deniz Uğurlu/ www.siverekgenclik.com /ilkha.com)


Bu haber 4572 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü