SİVEREK'TE İŞ KURACAKLAR İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT

Siverek Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen protokolün ardından kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar Siverek Belediyesi Kültür Müdürlüğüne başvuru yaparak ücretsiz olarak kayıt yaptırabilecekler

SİVEREK'TE İŞ KURACAKLAR İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT
22 Şubat 2016 - 12:36

Siverek Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen protokolün ardından kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar Siverek Belediyesi Kültür Müdürlüğüne başvuru yaparak ücretsiz olarak kayıt yaptırabilecekler.

Konuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Daha önce bazı Sivil Toplum Kuruluşları tarafından çeşitli kurslara destek verdik, belediye olarak bizde Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) ile yaptığımız protokolle özellikle kendi işini kurmak isteyen bayan ve tüm vatandaşlarımıza yönelik kursların açılmasıyla ilgili çalışmalara başladık. İlk etapta vatandaşların kayıtlarını ve başvurularını alıyoruz, bu konuda iş sahibi olmak, kendi işini kurmak ve bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Belediyemiz Kültür Müdürlüğüne başvuru yaptırdıktan sonra ücretsiz kayıtlarını da yaptırabilirler. Bu çalışmalarımız bilindiği gibi ülkemizde yaşanan işsizlik sorununa da bir nebzede olsa katkı sunacaktır’ ’dedi.

KOSGEB BAŞVURUSU YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN AYRINTILI BİLGİ AŞAĞIYA ÇIKARILMIŞTIR.

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK KURSU DESTEK PROGRAMI BİLGİLERİ.

50 BİN TL HİBE 100 BİN TL Faizsiz Kredi

2.000 T.L. Kuruluş Dönemi Resmi İşlemler desteği(Yazar Kasa alımı, Noter, Maliye, oda kayıt ücreti V.S. )

18.000 T.L Kuruluş Dönemi Makine ekipman desteği ; ( Makine, Ekipman, raf, dolap, tezgah, klima, TV, Bilgisayar Güvenlik kamera sistemi, Mobilya ve masa takımları)

30.000 T.L. işletme giderleri Aylık 2.500 T.L. Üst limit olmak üzere; (Kira ve personel maaşı)

Toplam 50.000 T.L. Hibe

100.000 T.L. Faizsiz sabit yatırım desteği 2 yıl geri ödemesiz Kredi

A) Kuruluş dönemi makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanım desteği:

İşletmenin kuruluş tarihinden itibaren alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımı için geri ödemesiz olarak verilen bu desteğin üst limiti 15.000 (on beş bin) olarak uygulanır.

B) İşletme giderleri desteği:

Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işletme giderlerine yönelik geri ödemesiz olarak ödenecek desteğin üst limiti her ay için 2.500 (bin) TL olmak üzere, toplam 30.000 (otuz bin) TL destekleme uygulanır. Aşağıda belirtilen harcamalar işletme giderleri olarak sayılır:

 Personel net ücretleri

 İşyeri kirası

C) Sabit yatırım desteği:

Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak verilen bu desteğin üst limiti 100.000 ( yüz bin) TL ve destekleme oranı olarak uygulanır. 24 ay sonra 3 aylık taksitler halinde geri ödemesi başlar.

YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ İŞ PLANI (PROJE) HAZIRLANIRKEN YAPILMASI

1. Destek kapsamında satın alınacak makine-teçhizat, ofis donanımı için proforma faturalar veya fiyat teklifleri

2. Vergi Levhası (Eğitim tamamlandıktan ve sertifika alındıktan sonra vergi dairesine başvuru yapılacak-muhasebe)

3. Ticaret/Esnaf kaydı, Sicil Gazetesi ve oda faaliyet belgesi (Esnaf yâda ticaret odası kaydını gerçekleştireceksiniz)

4. İmza sirküleri/Beyannamesi (İşinizin Resmi kurulum aşamasında noterden alınacak) 5. BAĞ-KUR numarası

6. Şirket Kurulum aşamasında yaptığınız harcamaların dekontları, yazar kasa kullanılacaksa yazar kasa faturası (noter, fatura, , belediye iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, mali müşavir işletme kurulum gideri bedeli vb.)

7. Kurul onayından sonra fatura ve dekontlar tedarik edilip, destek ödeme talep formunun oluşturulması ( koordineli şekilde hazırlanacak)


Bu haber 3480 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem