ÖSS Siverek'te yapılsın imza kampanyası başlatıldı

Sivil toplum kuruluşları platformu tarafından düzenlenen imza kampanyası başladı.

ÖSS Siverek'te yapılsın imza kampanyası başlatıldı
31 Ağustos 2006 - 15:22
Şehir merkezinin üç noktasında başlayan imza kampanyasının amacının bir basın açıklamasıyla yapan Sivil toplum kuruluşları platformu yaptıkları basın açıklamasında şöyle denildi'' 160 bin nüfusuyla 50 ilden 30 ülkeden ve 50 ülkenin Başkentinden büyük olup bölgesinde ve ülkesinde önemli bir kenttir.  1994-1995ve 1996 yıllarında kentimizde üniversite sınavları yapılırken 1997 yılından itibaren sınavlar yapılmayarak koca bir kent cezalandırılmıştır.

Kent keyfi uygulamalarla cezalandırılmıştır. Sebep olarak 1996 yılında Siverek'te yapılan ÖSS sınavlarında yolsuzluk yapıldığı gösterilmektedir.

Görevlerin ihmal eden ve kötüye kullananlar hakkında yasal işlem yapılmazken bunun yerine koca bir kent cezalandırılmıştır. Dünyanın neresinde suç işleyenler değil de toplumun bütün fertlerinin cezalandırıldığı görülmüştür. O zaman bir baba suç işlediğinde cezasın evladına mı vereceksiniz böyle bir uygulama adil olur mu böyle bir yasa ve yönetmenlik  olur mu. YÖK Yönetimi  başta  Anayasaya  hakka  hukuka  adalete  ve  insan haklarına uymayan bir kararla  Sivereklileri  on yıl cezalandırmıştır.Oysa yasalarda ve anayasada suçun şahsi olduğu  hükmünün bir çocuk bildiği halde  kos koca bilim adamlarının böyle bir kararı vermekle  yasal ve anayasal suç işlemişler.

Siverek'i 10 yıl boyunca cezalandıran kararı veren YÖK yönetimi bu basın açıklamasıyla yetkililere şikâyet ediyor ve bu basın açıklamasının suç duyurusu yerine geçmesini istiyoruz''denildi.

İmza kampanyası için ilçenin hürriyet, cumhuriyet ve Abdulkadir odabaşı caddelerine imza masası kuruldu.Siverek sivil toplum platformum üyeleri  imza kampanyasının 20 Eylüle kadar devam edeceğin açıkladılar."

 
Bu haber 3048 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü