SİVEREK'TE İLK ENGELLİ OKULU AÇILDI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde engellilere yönelik ilk eğitim okulu açıldı.

SİVEREK'TE İLK ENGELLİ OKULU AÇILDI
02 Şubat 2015 - 10:45

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilçenin Bağlar Mahallesinde yapılan engelli okulunda sömestır tatili sonrası ilk ders zili çalınacak. Okul, Siverek’te engelli ve otizmli çocukların gidebileceği ilk devlet okulu olma özelliğini taşıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü İbrahim Halil Özer şunları kaydetti. "22.09.2014 tarihinde açılış onayı verilen okulumuz, eğitim ve öğretim için gerekli olan malzemenin temin edilmesiyle birlikte 26.01.2015 tarihi itibariyle öğrenci kayıtlarına başlamıştır. Okulumuzda şuan 1 müdür, 2 müdür yardımcısı ve 12 özel eğitim öğretmeni görev yapmaktadır. Şubat 2015'de yapılacak olan atamalarla birlikte öğretmen sayısının 30’u bulması beklenmektedir"

Okulda orta ve ağır derecede zihinsel engellilere yönelik eğitim verildiğini belirten Özer, " Okulumuzda şuan 12 sınıf, 1 anasınıfı,1 otistik sınıfı ve 2 atölye bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzda tek seferde 60 kişinin yemek yiyebileceği bir yemekhane, bir mutfak, bir revir, bir Fizyoterapi odası ve çok amaçlı salonumuz bulunmaktadır. Okulumuza kayıt yapan öğrenciler ücretsiz taşıma ve ücretsiz öğle yemeği ile birlikte sağlık hizmetlerinden faydalanacaktır’’ dedi.

Okula müracaat etmek için gerekli bilgiler aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.
Öğrenci Kayıt bölgesi, taşımalı eğitim yapılacağından dolayı sadece ilçe merkezinde ikamet eden öğrencilerin kaydı yapılacaktır.

Kayıt İçin İstenen Evraklar

1.Öğrenciye ait 4 adet vesikalık fotoğraf
2.Öğrenci ve velinin 1 adet kimlik fotokopisi
3.RAM tarafından verilmiş olan Resmi Tedbir (Yönlendirme) Raporu
Anasınıfı İçin 1. 2.ve 3.Kademe İçin Otistik Sınıfı İçin

Kayıt Yaşı 37 aydan gün alan ve 69 ayını doldurmayan çocuklar 70 aydan gün almış ve 23 yaşından gün almamış olmak 37 aydan gün almış ve 23 yaşından gün almamış olmak, Kayıt İçin Gereken Özür Durumu Bütün kademeler için Orta ve Ağır Derecede Mental Retardasyon

Haber: A. Hakan LALE


Bu haber 4397 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış