Siverek'te husumetli aileler barıştı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 8 yıldır devam eden kan davası barış yemeği ile son buldu.

Siverek'te husumetli aileler barıştı
21 Haziran 2018 - 21:43

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Karahan ve İzol Aşiretleri arasındaki kan davası İzol aşiretine ait Taşlı Köyünde düzenlenen barış yemeği ile son buldu.

Yaklaşık sekiz yıl önce yaşanan ve bir kişinin yaralandığı olayın tarafları, İzol Aşireti ileri geleni Mehmet İzol ile Karahan Aşireti ileri geleni Şerdil Karahan'ın öncülüğünde düzenlenen barış yemeğinde birbirlerine sarılarak aralarındaki husumeti sonlandırdı. Düzenlen barış yemeğine her iki aşiret mensupları, HÜDA PAR Diyarbakır İl Teşkilatı ve HÜDA PAR Siverek İlçe Teşkilatından partililer, STK temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

Barışla ilgili açıklamada bulunan Mehmet İzol’un oğlu Eczacı Hasan İzol, "Babam ve değerli Karahan aşireti lideri Şerdıl Karahan’nın çabaları sonucu sekiz yıldır süren Karahan ve İzol aile fertleri arasındaki husumeti barışla sonuçlandırdık. İyi niyet ve barış çabalarından dolayı Karahan aşiret lideri Şerdıl Karahan’a teşekkür ediyorum. Siverek’te herkes akraba ve dosttur, Siverek’imize barış ve kardeşlik yakışır. Dileğimiz bu barışın Türkiye barışına vesile olmasıdır. Kavganın, öldürmenin kimseye faydası yoktur. Kan davaları yoksulluğa; barış ise refaha götürür, bize yakışan barış ve kardeşliktir” dedi.

Yenilen barış yemeğinin ardından onlarca kişi dua ederek, birbirlerine sarılarak aralarındaki husumeti noktaladı.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3933 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor