Siverek'te gereksiz antibiyotik kullanımına dikkat çekildi

Siverek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri gereksiz antibiyotik kullanımının zararları ile ilgili broşür dağıttı.

Siverek'te gereksiz antibiyotik kullanımına dikkat çekildi
03 Mayıs 2018 - 21:17

Siverek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri gereksiz antibiyotik kullanımının zararları ile ilgili broşür dağıttı. İlçenin en işlek caddesi olan Hürriyet Caddesindeki etkinliğe vatandaşlar ilgi gösterdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü Mehmet Ali Baturalp, "Bu etkinlikteki amacımız Türkiye'de ve dünyada yaygınlık gösteren gereksiz antibiyotik kullanımına ilişkin toplumda bir farkındalık oluşturmaktı. Sağlık bakanlığının verilerine göre, Antibiyotik kullanımında OECD ülkeleri arasında en çok antibiyotik kullanan ülkeyiz. Polikliniğe başvuran her 3 hastadan biri antibiyotik kullanıyor. Bu nedenle biz de bu etkinlik ile antibiyotiklerin ağrı kesici ateş düşürücü olmadığını nezle ve grip gibi hastalıklarda antibiyotiklerin iyileştirme etkisi olmadığını, vatandaşlarımıza broşör dağıtarak anlatmaya çalıştık. Diğer bir amacımızda okulumuz sağlık meslek lisesi olduğundan bu alanla ilgili sosyal sorumluluk projelerinde öğrencilerimizin yer almasını sağlamaktı. dedi

www.siverejgenclik.com


Bu haber 3371 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...