Siverek'te "Gençliğimi Okuyorum" Adlı Konferans Düzenlendi.

Siverek İlim Ve Kültür Derneği tarafından ''Gençliğimi Okuyorum'' adlı konferans düzenlendi.

Siverek'te "Gençliğimi Okuyorum" Adlı Konferans Düzenlendi.
09 Nisan 2016 - 18:25

Siverek İlim Ve Kültür Derneği tarafından ''Gençliğimi Okuyorum'' adlı konferans düzenlendi. Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen konferansa Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Celil Abuzar katıldı.

Gençliğine değer vermeyen, yatırım yapmayan toplumların geleceğinden emin olamadıklarını belirten Abuzar, “Toplumsal değerlerimizi gençlerimize aktarabildiğimiz ölçüde yarınlarımızı kurabiliriz. Dünyada en genç nüfusa sahip ülkelerden birisi de biziz. Bu gençliğimizi donanımlı, hem kendi medeniyet köklerine bağlı hem de çağın bilgi ve birikimini kuşanmış özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Gençlik Rabbimizin bize lütfettiği en güzel nimetlerinden biridir. Kıymeti bilinmelidir. Bu nimet doğru yolda kullanılmalı, iyi insan olabilme yolunda, hak ve hakikatten taraf olmalı. Allah bize akıl nimetini bahşetmiş, hayat yolumuzda seçimlerimizi doğrudan yana, iyilikten yana yapalım, iyi insan olalım diye. Ailemize, mahallemize, köyümüze, şehrimize, ülkemize ve hatta bütün insanlığa faydalı insan olalım diye. Bir cana kıymanın, kalp kırmanın, başkasının malına zarar vermenin ne denli ahlaksızca bir davranış olduğu bilincine varalım diye”

İnsan hayatını etkileyen en önemli seçimlerin gençlik döneminde yapıldığına dikkat çeken Abuzar, “Ya ailemizin, çevremizin bizi hayırla andığı çizgide ya da Allah korusun nefretle, beddua ile anılan bir çizgide yaparız tercihlerimizi, sonra bir ömür onunla yaşarız. Hayatı hem kendimize hem çevremize zehir ederiz. Hayat yolumuzda doğru tercihler yapabilmemizde kendimize gerçek rol modeller bulmalıyız, onları örnek almalıyız. Gerçek anlamda bizden olan bizi temsil eden, bizim değerlerimizle bütünleşmiş gerçek kahramanlar olmalı bunlar. Bizim toplumsal değerlerimize yabancı, uydurulmuş sahte kahramanlar değil. Bizim gerçek rol modelimiz başta Peygamber Efendimiz, O'nun kutlu sahabileri, sonra onların izinden giden İslam büyükleri, alimleri, Selahattin Eyyubiler, Fatihler, Ulu Batlı Hasanlar, Gazali gibi, Mevlana gibi Bediüzzaman gibi alimler olmalı.. Bu toplumun bağrından çıkmış, değerleriyle, inancıyla bütünleşmiş kişilikler. Aklımızın ve vicdanımızın sesini dinlemeliyiz. Bizi hayra, güzelliğe ve iyi insan olmaya davet eden yolları seçmeliyiz. Bizler inanan insanlarız. Aldığımız nefesin bile hesabının sorulacağına inanırız. Sorumluluk bilinciyle hareket etmeli, beddua alan değil de dua alan, hayırla anılan iyi insanlar olmaya çalışmalıyız”

Yaklaşık 2 saat süren konferansa İlçede bulunan lise öğrencileri, öğretmenleri ve bir çok veli hazır bulundu, konferansın sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Siverek İlim ve Kültür Derneği sözcüsü Mehmet Güllü Orman Siverek İlim Ve Kültür Derneğinin "Değerlerimi öğreniyorum ve değerlerimi yaşıyorum projesi kapsamında konferanslarına devam edeceğini ifade etti . Orman, "Bizler imanlı, ahlaklı, zeki, bir nesil yetiştirmek istiyorsak; zaman ve şartlar ne olursa olsun çocuklarımızla diyalog halinde olup onları yalnız bırakmamalıyız. Sosyal aktivitelerle gençlerimizi yetiştirmeliyiz. Onlar bizim geleceğimiz, geleceğimize sahip çıkmalıyız” dedi

www.siverekgenclik.com









Bu haber 2163 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...