SİVEREK'TE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Siverek'te trafo merkezlerindeki bakım ve onarım çalışmalarından dolayı saat 13.00 ile 15.00 arasında ilçe genelinde elektrik kesintisi uygulanacak.

SİVEREK'TE ELEKTRİK KESİNTİSİ
13 Aralık 2013 - 08:00



Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Siverek İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre trafo merkezlerindeki bakım ve onarım çalışmalarından dolayı saat 13.00 ile 15.00 saatleri arasında ilçe genelinde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi. Bakım çalışmalarının mesainin son günü olan cuma günü ve okul saattinde yapılması, bakım çalışmaları gece yapılamazmıydı şeklinde yorumlandı.


Öte yandan Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ), doğalgazda yaşanan kriz nedeniyle sattığı elektriği kısmasını gerekçe gösteren Dicle EDAŞ, Cumartesi gününden itibaren 6 ilde zorunlu elektrik kesintisi başlatacaklarını duyurdu.

DEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, "Elektrik üretiminde önemli bir yer tutan doğalgazın temininde yaşanan sıkıntı, ülke genelinde olduğu gibi Güneydoğu illerini de olumsuz yönde etkileyecek. TEİAŞ, yaşanan kriz üzerine özelleştirme sonrasında Güneydoğu'daki 6 ile elektrik sağlayan Dicle EDAŞ'a sattığı elektriği önemli oranda kısma kararı aldı." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'de üretilen elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 60'ının doğal gazdan elde edildiğinin belirtildiği açıklamada, " Enerji krizi ile birlikte TEİAŞ, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye verdiği elektriği yüzde 20 oranında azaltacağını bildirdi. TEİAŞ'ın verdiği elektriği kısmasına paralel olarak kesintiler Cumartesi günü başlayacak. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta hayata geçirilecek zorunlu elektrik kesintisi, kırsal kesim ağırlıklı ve dönüşümlü olarak uygulanacak. Kesinti, ihtiyaç halinde il merkezlerinde de yapılabilecek." şeklinde ifade edildi

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3124 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu