SİVEREK'TE ELEKTRİK KESİNTİLERİ PROTESTO EDİLDİ

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde son günlerde yaşanan enerji kesintilerine dikkat çekmek isteyen --Siverekliler basın açıklaması yaparak Siverek- Diyarbakır, Şanlıurfa Karayolunu trafiğe kapattı.

SİVEREK'TE ELEKTRİK KESİNTİLERİ PROTESTO EDİLDİ
15 Aralık 2013 - 10:59




ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, son günlerde yaşanan elektrik kesintileri protesto etmek amacıyla sosyal medya üzerinden örgütlenen Siverekliler, İlçenin Esmerçayır Caddesi üzerinde bulunan Şükrü İzol Heykeli önünde toplanarak davul, zurna eşliğinde elektrik kesintilerini protesto etti. Grup daha sonra “Kaymakam İstifa”, “Vali İstifa”, “Bakan İstifa”, sloganları atarak Siverek Kaymakamı Hamza Erkal’ın evine doğru yürüyüşe geçti.


ERKAL:"BENİM İSTİFAMLA SORUN ÇÖZÜLECEKSE İSTİFA ETMEYE HAZIRIM"

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal’ın evinin önünde toplanan kalabalık grup sorunla ilgili Kaymakam ile görüşmek istedi. Eylemciler ile görüşen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, sorunun genel bir sorun olduğunu, sorunun çözümü noktasına elinden geleni yaptığını söyledi. Kaymakamın kalabalık grup ile görüşmesi sırasında sert tartışmalar yaşandı. Kalabalık Siverek Kaymakamı Hamza Erkal’ı istifaya davet ederek mağduriyetlerini dile getirdi. Erkal, kendisini istifaya çağıran gruba seslenerek, "Eğer yaşanan elektrik kesintileri benim istifamla son bulacaksa istifa etmeye hazırım" dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ İÇİN İKİ DAMLA YAĞMUR YETERLİ

Bir türlü sakinleştirilemeyen kalabalık grup daha sonra Diyarbakır Eski yolu üzerinde yürüyüşe geçerek, Mehmetçik Üst Geçidi önünde Siverek- Diyarbakır, Şanlıurfa Karayolunu trafiğe kapattı. Burada kalabalık grup adına basın açıklaması yapan Ali Güler, İki damla yağmurun ardından, ya da üç beş kar tanesinin yeri tutmasıyla, ya da şiddetli bir rüzgârla birlikte Siverek karanlıklara mahkûm edildiğine dikkat çekerek, “Bu sorun yıllardır devam ediyor, birileri adeta bunu Siverek'i cezalandırmak adına yapıyor.Siverek'te yaşanan elektrik sorunu sadece kış mevsimiyle sınırlı değil, yaz aylarında da tarımsal sulamalar bahane edilerek Siverek'te enerji kesintileri yaşanıyor.Yıllardır devam eden bu kesintiler yüzünden iş kaybı olduğu gibi, vatandaşların sinir sisteminde olumsuz etkiliyor. Kesintiler yüzünden yaşanan voltaj dengesizliği nedeniyle yüzlerce elektrikli ev aletleri yanıyor vatandaşlar maddi zarara uğratılıyor” dedi

BİRİLERİ HALKI CEZALANDIRIYOR

Basın açıklamasının devamında ise kaçak elektrik kullanımı yüzünden tüm halkın cezalandırıldığına dikkat çekerek, “Birileri vatandaşları kaçak kullanımı yüzünden top yekûn cezalandırıyor. Vatandaş öfkeli, önlem alınmazsa bu işin sonu kötüye gidecek. Hiç kimsenin hakkı yok kaçaklar yüzünden vatandaşları karanlıkta bırakarak cezalandırmaz.Köy okullarında eğitim görülüyor, yaşanan kesintiler yüzünden eğitim aksatılıyor.

Siverek'te elektrik kesintilerinde tek suçlu kaçak kullanım olarak lanse edildiğine dikkat çekilerek, “Kaçak kullanımı yok demiyorum, sadece nedenin bu olmadığını en büyük nedenin alt yapı yetersizliği olduğunu söylemek istiyorum. Siverek'te yapılan elektrik kesintilerinin Türkiye'nin hiçbir yerinde olmadığı kadar çok olduğunu düşünüyorum"




HALK HIRSINI AMPULDEN ALIR


Açıklamanın sonunda ise hükümete seslenilerek, “Önümüzde bir yerel seçim var, bu seçimde köyler ve şehirler oy kullanacak, bu konuda siyasilerin önlem alması gerekir. Bilindiği gibi iktidar partisinin amblemi ampul, birileri elektrik kesintisi yaparak , vatandaşı öfkelendirip sandığa göndermesin, yoksa vatandaş hırsını sandıkta ampulden alır”


Yarım saat süren yol kapatma eyleminin ardından grup sessizce dağıldı.


www.siverekgenclik.com
















Bu haber 4751 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü