SİVEREK'TE EĞİTİM SORUNLARLA BAŞLADI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yeni yapılan okullardaki sorunlar öğrencileri mağdur ediyor.

SİVEREK'TE EĞİTİM SORUNLARLA BAŞLADI
30 Eylül 2015 - 09:57

Siverek’te okullar bölgesi olarak adlandırılan Selimpınar Mahallesi’nde yeni yapılan okullardaki sorunlar öğrencileri mağdur ediyor.

Okullar bölgesinde bulunan Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Prof. Dr. Abdulkadir Karahan Fen Lisesi, Siverek Anadolu Lisesi, Karacadağ Anadolu Lisesi ve 2 öğrenci pansiyonuna çıkan yolların bozuk olması ve tamamlanmamasına öğrenci velilerinden tepki geldi.

Okulun 8 ay önce yüklenici firma tarafından teslim edilmesine rağmen yol sorunun çözülmediğini belirten öğrenci velileri, okulun eğimli arazide yapılmasından ve okul yolunun bitmemesinden dolayı öğrencilerin ulaşım sorunu çektiğinden dert yandı. Okullarının giriş yolunun Selimpınar Mahallesi’nden verildiğini belirten öğrenci velileri, yolda herhangi bir tabela olmamasından dolayı bazı öğrencilerin Diyarbakır Karayolunu kullandığını, bunun da kazalara davetiye çıkardığına vurgu yaptılar.

Öğrenci velilerinden Adil Sonbayram, okulun yeni yapılmasına rağmen döküntü halinde olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2-3 bin öğrencinin okuduğu bu okulun durumu bizi çok üzdü. Okul yeni yapılmasına rağmen birçok yerinde şimdiden sorunlar başlamış. Ayrıca en önemli sorun ulaşım sorunudur. Araba ile okula zor gidiyoruz, bazı öğrencilerin kan ter içince yaya olarak okula geldiklerini gördüm. Umudumuz sorunların bir an önce çözülmesidir.” dedi.

Öte yandan konuyla ilgili görüştüğümüz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, okul yollarının en kısa zamanda bitirilmesi amacıyla çalışmalara başlayacaklarını belirttiler.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 4168 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü