SİVEREK'TE EĞİTİM KAMPÜSÜ KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Mehmet SEZGİN/SİVEREK"Siverek Eğitimde Buluşuyor’’ kampanyası kapsamında yer alan ilçede Harran Üniversitesine bağlı bir eğitim kampüsünün oluşturulması amacıyla çalışmalara başlandı.

SİVEREK'TE EĞİTİM KAMPÜSÜ KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
31 Temmuz 2011 - 11:54
Siverek ilçe Kaymakamlığınca İlçede başlatılan ve 16 projeden oluşan "Siverek Eğitimde Buluşuyor" kampanyası kapsamında yer alan ilçede Harran Üniversitesine bağlı bir eğitim kampusunun oluşturulması amacıyla çalışmalara başlandı.

Çalışmalar kapsamında Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Ahmet Yılmaz, Siverek Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. İrfan Özberk ile eğretim görevlilerinden oluşan bir heyet Siverek Eğitim Kampusunun Kurulacağı yeni ve eski Diyarbakır Karayolu arasında Çağa Köyü yakınlarında bulunan hazineye ait yaklaşık 100 bin metre kare araziyi yerinde incelediler.

Üniversite heyeti daha sonra ilçe Kaymakamlık salonunda konuyla ilgili düzenlenen toplantıya katıldılar.

Düzenlenen toplantıya Şanlıurfa AK Parti Milletevekili Mehmet Kasım Gülpınar, İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkan Vekili Mustafa Hivi Abikoğlu ile ilçedeki sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Siverekliler olarak hedeflerinin Siverek il olduğu zaman Karacadağ Üniversitesinin temellerini oluşturmak  olduğunu belirterek şunları kaydetti ’’Siverek’te başlattığımız "Siverek Eğitimde Buluşuyor" kampanyası 16 projeden oluşuyor. Bu projelerin en önemli ayağının Siverek Eğitim Kampüsü  oluşturuyor. İlk çalışma olarak Meslek Yüksek Okulumuzun binasını yapmak istiyoruz. Bu konuda Siverek halkında büyük bir istek var. Belediye Başkanımız projeye tam destek veriyor. Bir çok insana hayal gelebilir. Fakat biz bu kampusun oluşturulmasıyla birlikte Karacadağ  Üniversitesinin temelini atmış olacağız’’ dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan  Şanlıurfa AK Parti Milletevekili Mehmet Kasım Gülpınar, projeye tam destek vereceğini belirterek şunları kaydetti ’’Projenin hayata geçirilmesi için kendi imkanlarımla kişisel destek sağlamamın yanı sıra Sayın Bakanımızın desteğini de alacağımıza inanıyorum. Sayın Bakanımız Faruk Çelik böyle hayırlı bir hizmeti destekler. Benim görüşüm Siverek’te uygun bir fakültenin kurulması ve Siverek Meslek Yüksek okulunun bölümlerinin artırılmasıdır. Bunun için şahsım olarak her türlü yardıma hazırım’’ dedi.

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Ahmet Yılmaz, Harran Üniversitesi olarak kampus çalışmalarına teknik ve bilimsel destek vereceklerini belirtti.



Lütfü YALGI/SİVEREK





Bu haber 3161 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor