SİVEREK'TE DÜNYA SU GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Lütfü YalgıSiverek Belediye Başkan Vekili Mustafa Hivi Abikoğlu, "Gelecekte bir damla suyun hesabını yapmamak için kaynaklarımızı tasarruflu kullanmalıyız" dedi.

SİVEREK'TE DÜNYA SU GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
22 Mart 2012 - 10:29

Abikoğlu, "22 Mart Dünya Su Günü" dolayısıyla Belediye Su İşleri Müdürü Ali Demiroğlu'yla birlikte yaptığı basın açıklamasında, suyun insan yaşamındaki önemine değindi. 
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütünün (oecd) son ekolojik raporunda 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 40'ının su sıkıntısı yaşayacağına dikkat çekildiğini aktaran Abikoğlu, şunları kaydetti:

"Siverek'te günümüzde ve önümüzdeki 15 yıl içinde su sorunu bulunmuyor, buna rağmen gerek içme suları gerekse tarımsal sulama alanlarında kullandığımız suyu bilinçli kullanmamız gerekiyor. Dünyagenelinde küresel anlamda yaşanan ekolojik felaketlere, azalan temiz su kaynaklarına, küresel ısınmaya ve bilinçli su kullanımına dikkat etmemiz gerekiyor. Doğaya ve suya sahip çıkmalıyız, gelecek nesillere bu bilinci aşılamamız gerekiyor, zira su insanların ve canlıların hayatında çok önem taşıyan bir maddedir. Su sadece yaşamak için gereken bir madde değildir. Su yaşamın ta kendisidir. Su yaşamın başladığı ilk yerdir ve tabiatla beraber canlıların yaşamı için önemi ölçülemeyecek bir elementtir.

Gelecekte bir damla suyun hesabını yapmamak için kaynaklarımızı tasarruflu kullanmalıyız. Bu gerçekleridikkate alarak su tasarrufuna önem vermeli, su kaynaklarını kirletmemeliyiz."
Bu haber 1983 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü