SİVEREK'TE DERSHANELER KAPANMASIN KONFERANSI

Siverek'te ki dershanelerin oluşturduğu Siverek Dershaneler Platformu gündemde olan dershanelerin kapatılması ile ilgili konferans düzenledi.

SİVEREK'TE DERSHANELER KAPANMASIN KONFERANSI
29 Kasım 2013 - 15:22


Siverek Dershaneler Platformu Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik merkezinin konferans salonunda vatandaşların yoğun katılım gösterdiği konferans düzenlendi.

Eğitimci ve rehberlikçi Mehmet Sungu'nun verdiği konferansta Türkiye'de dershanelerin neden kapatılmaması gerektiği konusunda istatistiksel veriler paylaştı. Sungu yaptığı konuşmada şunları kaydetti. "Türkiye'de öğrenci sayılarını göz önünde bulundurduğumuz zaman fahiş bir rakam çıkıyor . Şanlıurfa ile ilgili MEB'in sitesinde bulunan istatistikleri sizlerle paylaşmak istiyorum Bugün Şanlıurfa'da 2.096 okul var.  Derslik sayısı 10.590, Öğrenci sayısı 586.965, Öğretmen sayısı 19.617 Derslik başına düşen öğrenci sayısı İlköğretimde 48, Ortaöğretimde 40, Meslek ve Teknik Eğitim de 35 mevcut durum böyle iken başarı oranlarına baktığınız zaman öğrenci okul ‘da bir şey kazanamıyor.

Bugün bir öğretmenin 40 kişilik bir sınıfa yoklama yapması bile 45 dakika ders süresinin 5.dakikasını alıyorken kalabalık sınıflarda verilen eğitim kalitesi ortada. Kaldı ki zengin çocuklarının Dershaneyi tercih ettiğini söylemek tamamen yanlış bir söylemdir. Bugün istatistiklere baktığınız zaman Kolejde okuyup üniversiteye yerleşenlerin sayısı dershaneye gelenlerin 2 katı. Geliri 3000'tl üzeri olan herkes Koleji tercih ediyor. Anadolu'nun tamamına baktığınız zaman orta gelirli veya geliri asgari ücret olan herkes çocuklarını dershaneye yolluyor. Kolej imkânı bulamayan ve 40 kişilik sınıflarda eğitimini alamamış bu çocuklar dershanelerde temel almakta. Bugün dershaneleri kapatmak fırsat eşitliği yaratmak değil tam tersi fakir öğrencilere darbe demektir. Dershanelerin endişelendiği nokta para kaybetme veya işsiz kalma sıkıntısı değildir. Çocukların geleceği için kaygılanan eğitimciler olarak Dershanelerin kapatılmasını yanlış bulduğumuzu dile getiriyoruz" dedi.

Proğrama katılan Sıddık Lale yaptığı açıklmada "Bende dersane sayeinde üniversiteyi kazandım. Şuanda siverekte ezacılık yapmakatayım eğer bizim dönemimizde dersaneler olmasaydı bu gün eczacı olamazdım belki  başka bir yerde olurdum. Okullarda eğitim düzeyi yükseltilirse dersaneler o zaman kapatılabilir. " dedi

Konferansa katılan vatandaşlar proğramın verimli geçtiğini belirtti.


Bu haber 3603 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması