SİVEREK'TE DERS ZİLİ YENİDEN ÇALDI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 15 günlük ara tatilin ardından yaklaşık 70 bin öğrenci için ders zili yeniden çaldı.

SİVEREK'TE DERS ZİLİ YENİDEN ÇALDI
11 Şubat 2013 - 06:56

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, 2012-1013 Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısı bugün başladı.Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden edindiğimiz bilgiye göre, Siverek genelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim'de okuyan yaklaşık 70 bin öğrenci için ders zili yeniden çaldı. İkinci yarıyıl 14 Haziran 2013 tarihinde sona erecek.

ÖĞRENCİLERE YENİDEN SÜT DAĞITILACAK

Geçen yıl bir dönem için başlatılan ve bazı öğrencilerin alerjik reaksiyonu nedeniyle gündeme gelen süt dağıtım projesi, bu dönem de süt arzının fazla olduğu bahar döneminde yeniden dağıtılacak.Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıl bazı öğrencilerde yaşanan laktoz alerjinin yaşanmaması için bu dönem velilere alerji formu doldurttu. İsteyen ailelerin çocuklarına Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Gıda Bakanlığı tarafından hafta içi her gün süt dağıtımı yapılacak.




İkinci dönem, ortaokul öğrencileriyle lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav takvimine göre, 8. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak.


Lise son sınıf öğrencileri, üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 24 Mart Pazar günü girecek. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında başvurulacak. Sınavlar, 15-16 Haziran ve 22-23 Haziran tarihlerinde 5 oturumda gerçekleştirilecek. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı ise 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak


www.siverekgenclik.com


Bu haber 2475 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti