SİVEREK'TE DE EVLERİ SU BASTI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa’da dün akşam yağan yağmur sel felaketine yol açtı. Şanlıurfa-Adıyaman karayolunun 5 saat

SİVEREK'TE DE EVLERİ SU BASTI
30 Ekim 2009 - 18:14
kapanmasına neden olan sel felaketinden en çok Bozova İlçesi’nin Yaylak Beldesi etkilendi. Şarkıcı Ferhat Göçer’in memleketi olan ve babası İbrahim Halil Göçer’in belediye başkanlığını yaptığı Yaylak Beldesi'nde sel nedeniyle 3 ev yıkıldı, 45 ev, 51 işyeri, 8 araç zarar gördü, onlarca hayvan da telef oldu. Beldede selin yaraları sarılmaya çalışılırken Belediye Başkanı Göçer, “Yukarı köylerden telefonla uyarılmasaydık, can kaybı kaçınılmaz olurdu” dedi.

Dün gece başlayan şiddetli yağmurun ardından oluşan sel, Şanlıurfa’nın Bozova İlçesi’nde etkili oldu. Sel sularının taşması nedeniyle Şanlıurfa-Adıyaman karayolu kapanırken, sel sularına kapılan bazı araçlar yoldan çıktı. Bozova Köprüsü’nde de tehlike oluşunca ilçeye ulaşım sağlanamadı. Yetkililere ulaşan Yaylak Beldesi, Soğukkuyu ve Taşlıdere Köyü sakinleri yardım istedi. Selden etkilendiklerini ve evleri basan su nedeniyle çatılarda mahsur kaldıklarını söyleyen köylülerin yardımına da gecikmeli olarak ulaşılabildi.

BELDE HARABEYE DÖNDÜ

Selden en çok etkilenen Yaylak Beldesi’nde, 3 evin tamamen yıkıldığı, 45 ev, 51 işyeri ve 8 araçta hasar oluştuğu belirlendi. Çok sayıda ev ve tarlanın çevre duvarının yıkıldığı sel felaketinde, su baskınına maruz kalan ev ve ahırlarda bulunan onlarca küçük ve büyükbaş hayvan da telef oldu.

Elektrik direklerinin yıkıldığı ilçede, sabah saatlerinden itibaren belediye, sivil savunma, itfaiye ve jandarma ekipleri iş makinalarıyla çalışmalara yeniden başlarken, vatandaşlar ise yaşadıkları felaket nedeniyle gözyaşı döküyor. Kurtarabildikleri eşyalarıyla birlikte evlerinin çatılarına çıktıklarını anlatan vatandaşlar, “Bir anda sel oldu. Çevre köylerin ve belediyenin uyarısı ile evleri boşaltıp, yanımıza aldığımız eşyalar ile çatıya çıktık. Saatlerce kurtarılmayı bekledik. İlk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldık, çok korkunçtu” dedi.

‘TELEFONLA UYARI CAN KAYBINI ÖNLEDİ’

3 bin 785 nüfuslu beldede selin ağır hasar bıraktığını söyleyen şarkıcı Ferhat Göçer’in babası Yaylak Belde Belediye Başkanı Ak Parti’li İbrahim Halil Göçer ise yaşananları şöyle anlattı:

“Şu anda beldede ağır hasar var. İnsanlarımız büyük mağduriyet yaşıyor. Gece çevre köylerden gelen telefonlar ile vatandaşlarımızı su baskınlarına karşı uyardık ve evlerini boşaltmasını istedik. Uyarılmasaydık can kaybı kaçınılmaz olurdu. Birçok insan gece boyu evlerinin ve işyerlerinin çatısında bekledi. Neredeyse 2 metreyi bulan sel suları beldemizdeki birçok ev, işyeri ve tarlaya zarar verdi. Elektrik direklerimiz yıkıldı, hayvanlarımız öldü, arabalarımız hasar gördü. Ulaşım sağlanamadığı için geç saatlere kadar yardım bekledik. Şu anda da selin yaralarını sarmaya çalışıyoruz.”

Selin faturasının ağır olduğunu söyleyen Göçer, hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti.

VALİ OKUTAN ZİYARET ETTİ

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’da gece yaşanan felaket sırasında ulaşımın sağlanamadığı Yaylak Beldesi’ne, yolların açılmasıyla birlikte saat 02.00 sıralarında gidebildi. Beldede kurtarma çalışmalarını izleyen ve felaketle ilgili bilgi alan Vali Okutan, belde sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulunurken, mağdur olanlara gerekli yardımın yapılacağını ifade etti.

İlçe merkezinde bulunan Küçükgöl deresinin de taştığı Bozova’da, ayrıca Soğukkuyu ve Taşlıdere Köylerinde de bazı ev, tarla ve araçların zarar gördüğü, sel baskını sırasında çatılarda mahsur kalan kişilerin de sivil savunma ekiplerince kurtarıldığı ve hasar tespit çalışmalarına başlandığı bildirildi.

SİVEREK’TE DE EVLERİ SU BASTI

Etkili yağışın sel felaketine dönüştüğü Şanlıurfa’nın Bozova İlçesi’nde çalışmalar devam ederken, Siverek İlçesi’nde de gece ani bastıran yağmur nedeniyle 20 evde su baskını meydana geldi. Gece geç saatlerde başlayan yağmur nedeniyle Hacıömer, Şirinkuyu, Kale ve Haliliye Mahallesi’nde 20 evin giriş ve bodrum katını su bastı. Bu evler vatandaşların ve belediye ekiplerinin müdahalesi ile temizlendi.

Bu haber 3099 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı