SİVEREK'TE ÇANAKALE ZAFERİ ETKİNLİKLERİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 98. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

SİVEREK'TE ÇANAKALE ZAFERİ ETKİNLİKLERİ
18 Mart 2013 - 13:33





Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 98. yıldönümü için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şehitlik Mezarlığında başlayan kutlama programına İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Belediye Başkan A.Murat Bucak, 107. Topçu Alay Komutanı Numan Ayyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özdemir, daire amirleri, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri ile şehit aileleri katıldı.

Anıta Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından hatıra defterini imzalayan ilçe Kaymakamı Erkal yaptığı konuşma da "Huzur ferah ve demokrasi içinde yaşıyor olmamızı sizlere borçluyuz. Sizlerin kutsal emaneti olan Türkiye cumhuriyetinin ilelebet özgürce yaşaması için bu topraklarda yaşayan her bir ferdin, birlik beraberlik içerisinde ve özgürce yaşaması için aynı erdemlilikle sizlere layık olacağımızı bilmenizi isteriz. Ruhunuz şad mekanınız cennet olsun" dedi. Erkal'ın konuşmasının ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Daha sonra anma töreni Siverek Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda devam etti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini Siverek Askerlik Şube Komutanı Yarbay Salih Çiçek yaptı. Konuşmasında, "Mazisi insanlık tarihi kadar eski olan aziz Milletimiz, Dünya da "ordu millet" olarak tanınır. M.Ö. önce 209 tarihinde Mete'nin kurduğu ilk düzenli ordudan günümüze kadar sayısız kahramanlık örnekleri gösteren ve zaferlere imza atan milletimiz, kutsal bildiği değerler uğruna mücadele etmeyi tarihi bir görev saymıştır. Tarihi boyunca vatanını korumak için mücadele eden Mehmetçik, askerlik dünyasının ölmez mümessili olmuştur. Aziz şehitlerimizi andığımız günde, bugünün tarihinin belirlenmesinde esas teşkil eden ülke tarihinin en müstesna hadiselerinden biri olan Çanakkale savaşlarından bahsetmemek mümkün değildir.

Çanakkale, bozgunda fetih düşü gördüğümüz, bir milletin umutlarının yeniden yeşermeye başladığı, hasta adamın dirildiği yerdir. İstiklal Harbinin mayası, Kurtuluş Savaşının ruhu ve cumhuriyetin temelleri burada atılmıştır. Bugün kahramanlığımızın dünyada duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünün pek çok noktasına taşıyarak üç kıtayı yurt haline getirenlerin, kurdukları devletler ve imparatorluklar ile tarihe yön verenlerin, kazandıkları zaferlerle çağ kapayıp, çağ açanların idealleri uğruna bedenlerini bu kutsal topraklara koydukları gündür" dedi.

Mustafa Kemal Lisesi öğrencilerinin tiyatro gösterisi ve yapılan slayt sunumunun ardından program sona erdi.

Haber: Bahattin Yolaçan





Bu haber 5169 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü