SİVEREK'TE BİSİKLET YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Siverek'te düzenlenen Kulüpler Arası Puanlı Yol Yarışması düzenlendi.

SİVEREK'TE BİSİKLET YARIŞMASI DÜZENLENDİ
23 Mart 2013 - 17:14

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Siverek'te düzenlenen Kulüpler Arası Puanlı Yol Yarışması düzenlendi.Yarışmada 64 sporcu 20 turdan oluşan 46 kilometrelik parkurda Yıldız A gurubu yarışı yapıldı. Yarışma için ilçenin Atatürk Anıtı ile Siverek 107 Topçu Alayı yolu seçildi. Bisiklet yarışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yarış startından önce konuşan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, " Siverek'te özellikle doğu bölgesinde bisiklet yarışı yapılıyor, önemli olan bölgenin tanıtılması ve sporun geliştirilmesi amacıyla arkadaşlarımız epeyce çaba sarf ediyorlar, bu hazırlıkları yapıyorlar. Neticede ilk etabı burada Siverek'te gerçekleştirebilmek bizim için mutluluk vericidir. Daha sonra 2. etap Şanlıurfa'da yapılacak. Biz bunu bir başlangıç olarak sayıyoruz. Özelliklede barışın hüküm sürdüğü ve telaffuz edildiği en önemli günlerde bu tür yarışların Siverek'te başlaması bizim için büyük bir önem arz ediyor. Mutluyuz. Bunu ilerideki yıllarda düzenli daha büyük organizasyonlar şeklinde devam etmesini arzu ediyor ve bütün gücümüzle de buna gayret ediyoruz" dedi.

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak da, yarışların ilçe tanıtımı için önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bu gibi organizasyonlar hem doğu ile ilgili batıdaki ön yargıların yıkılması, hem de şehrimizin tanıtımı için çok önemlidir. Bu anlamda, bu girişimde bulunan Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum ve Siverek'imizin güzelliklerini gören, buraya katılan yabancı arkadaşlarımız, mutlaka gittikleri yerlerde bizle ilgili görüşlerini beyan edeceklerdir. Misafirperverliğimiz ve duyarlılığımız onlar için iyi bir örnek teşkil edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 20 turluk yarışma startını Siverek Kaymakamı Hamza Erkal verdi. 20 tur sonunda Torku Şeker takımından Ali Döner birinci, Çumra Belediyesinden Ömer Zengin ikinci, Torku Şeker takımından Alihan Demirbağ üçüncü oldu. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olanlara madalyaları takıldı.

Haber: Bahattin Yolaçan


Bu haber 4526 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü