SİVEREK'TE BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Cumhuriyet'in 90. yılı münasebetiyle Cumhuriyet bisiklet turu düzenlendi.

SİVEREK'TE BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ
28 Ekim 2013 - 14:03

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde Cumhuriyet’in 90. Yılı münasebetiyle 4 gün sürecek bisiklet turu düzenlenecek.Siverek Kaymakamlığı tarafından organize edilecek bisiklet turnuvasına Alman bisiklet Federasyonu’ndan Toni Kirch, eşi İgne Kirch ve Schweinfurt eyalet başkanı Toni Hormun, eşi Margarita Hormun, Alman bisikletçiler ve Balkan ve Türkiye Şampiyonları ile Siverekli bisikletçiler katıldı. Sabah saat 09.00 sıralarında İnönü Caddesi üzerinde başlayan bisiklet turu ilçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gedik Köyü’ne kadar devam etti.

Gedik köyüne gelen bisikletçileri köy sakinleri ile Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili M.Kasım Gülpınar karşıladı. Kısa bir konuşmanın ardından Alman Bisiklet Federasyonu Başkanı Toni Kirch, Milletvekili M.Kasım Gülpınar'a plaket verdi.

Türk Bisiklet milli takım yardımcı antrenörü Ahmet Gülpınar yaptığı açıklamada; "

Kardeşlik ve dostluk için Almanya'dan arkadaşlarımızı buraya davet ettik. Onlarda bizleri kırmayıp geldi. Amacımız, ülkemizi, Şanlıurfa'yı yurt dışında böyle organizasyonlarla tanıtmaktır" dedi.

Alman Bisiklet Federasyonu Başkanı Toni Kirch de yaptığı açıklamada ise, "Buradaki dostluklardan çok memnunum, insanların göstermiş olduğu misafirperverlik çok yüksek düzeyde, bu yüzden Türkiye'ye gelmeyi her zaman seve seve kabul ederim."

Schweinfurt Eyalet Başkanı Toni Hormun ise; Türkiye'ye dördüncü kez geldiğini belirterek, "Her zaman her yerde Türkiye'den çok memnunuz tabii ki farklı bir yere gelmek bizleri mutlu etti. İnsanların misafirperverliği çok güzel."

Inge Hormun ise; "Pozitif anlamda bu kadar insanın bizleri karşılaması, misafirperver olarak ağırlaması çok şaşırttı beni" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili M.Kasım Gülpınar ise Alman Federasyon başkanına heybe hediye etti. Konuşmaların ardından misafirlere yemek verildi.

Bisiklet turu yarın Şanlıurfa, Çarşamba günü ise Takoran köylerine yapılacak turlarla devam edecek.


www.siverekgenclik.com




Bu haber 2756 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu