SİVEREK'TE BİNLERCE İNSAN OY KULLANAMAYACAK

123 bin 951 seçmenin bulunduğu Siverek'te, sabahın erken saatlerinde oy kullanma işlemlerine başlandı. Mevsimlik tarım işçiliğinin çok olduğu ilçede, binlerce insanın iradesinin sandığa yansımayacağı belirtiliyor.

SİVEREK'TE BİNLERCE İNSAN OY KULLANAMAYACAK
07 Haziran 2015 - 07:41

7 Haziran Genel seçimlerde toplam 123 bin 951 seçmenin oy kullanması beklenen Siverek'te sabahın erken saatlerinde oy kullanma işlemleri başladı. Oylarını kullananlar seçimin Türkiye'ye ve Şanlıurfa ve Siverek'e hayırlar getirmesini dileyerek, sükûnet içerisinde bir seçim geçmesi dileğinde bulundu.

Sabah saat 08.00’den itibaren başlayan oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek. Oy kullanma işlemlerinin bitmesinin ardından sandıklardaki oylar İlçe seçim kuruluna getirilecek.

Erken saatlerde oy kullanma işleminin yapılacağı okullara gelen görevliler, burada sandık ve oy kullanma pusulalarını kontrolden geçirdi.

Seçime giren parti ve bağımsız adayların müşahitleri de erken saatlerde görev yapacakları okulda hazır bulundukları görüldü.

Şanlıurfa'da Binlerce tarım işçisi oy kullanamayacak

974 bin 219 seçmene sahip Şanlıurfa’da, halkın iradesinin sandığa tam yansımasının önündeki en büyük engel şüphesiz mevsimlik tarım işçilerinin durumu olduğu görüldü. Her yıl Nisan ayından itibaren aileleriyle birlikte çeşitli illere giden binlerce Şanlıurfalının, oyunu kullanamayacağı belirtildi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3297 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti