Siverek’te bin 130 kişinin başvurduğu meal sınavı başladı

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bin 130 kişinin başvurduğu Kur’an Nesline Kur’an Pınarı sınavı başladı.

Siverek’te bin 130 kişinin başvurduğu meal sınavı başladı
05 Kasım 2017 - 09:17





Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bin 130 kişinin başvurduğu Kur’an Nesline Kur’an Pınarı sınavı başladı. Kur’an Nesli Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen yaklaşık bin 130 kişinin başvurduğu umre ödüllü “Kur’an Nesline Kur’an Pınarı sınavı” saat 10.30 itibarıyla başladı.

Erkekler Karacadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bayanlar ise Yusuf Sami Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde sınava girdi. Ayrıca Siverek Koordinatörlüğü Azıklı (Nisibin) köyünde de ilk kez meal sınavı düzenledi.

3 ayrı kategoride düzenlenen sınavda, 30’uncu cüzden süreler, Hz. Âdem kıssası tefsiri ve bazı hadislerin yer aldığı 2 kitap esas alınacak. Birinci kategoride 2005-2009 arası doğumlular sınava katılacak. Bu sınavda çocuklar için ‘Kur’an Pınarı’ adlı kitap esas alınacak. Kitap 144 sayfadan ibaret olup, 3 bölümden oluşmakta. Birinci bölümde Duha suresinden Nas suresine kadar kısa sureler olarak bilinen sureler, 2’nci bölümde Hz. Âdem ve yaradılış ayetlerini esas alan tefsir kısmı, 3’üncü bölümde ise Kur’an’ın feyzini konu eden 15 hadisi şerif yer alacak. Bu kategorideki toplam soru sayısı ise 4 şıklı 60 sorudan oluştu.”

2’nci ve 3’üncü kategoride sınava girecekler ortak bir kitaptan sorumlu tutulup, soru seviyesi kategorilere göre belirlendi. Gençler ve yetişkinler için hazırlanan ‘Kur’an Pınarı 2017’ kitabı ise 214 sayfa olup, aynı şekilde 3 bölümden oluşmakta. Birinci bölümde 30’uncu cüz süreleri, 2’nci bölümde Hz. Âdem ve şeytan kıssası tefsiri, 3’üncü bölümde ise Kur’an’ın feyzini konu eden bazı hadisler yer aldı. 2’nci kategoride 2001-2004 arası doğumlular, 3’üncü kategoride ise 2000 ve öncesi doğumlular sınava katıldı. Bu her iki kategoride de soru sayısı 80 olup, seviyeler esas alınarak farklı sorular yer aldı.”

Sınav ile ilgili açıklama yapan, Kur’an Nesli Platformu Siverek Koordinatörü Mehmet Aydın 2011 yılından bugüne meal sınavı düzenlediklerini belirterek, “ Her yıl olduğu gibi bu yılda Kur’an nesli olarak bir sınav düzenledik. Bu sınav ile ilgili amacımız Kur’anı kerimin daha iyi anlaşılması ve hayatımıza yansımalarının daha fazla olmasıdır. Sınav için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Öğrencilerimiz şu anda sınavdadırlar. Buradan hepsine başarılar diliyorum”

Sınav ile ilgili hazırlıklara değinen Aydın, “Siverek ilçe koordinatörlüğü olarak sınav ile ilgili çeşitli hazırlıklar yaptık. Sınav ile ilgili el ilanları ve afişler bastırıp, dağıttık. Okullarda sınav ile ilgili tanıtımlar yaptık. Sınava yaklaşık olarak 1130 kardeşimiz başvurdu. İnşallah Kur’anı kerimin daha iyi anlaşılması ve hayatımıza ve toplumumuza daha iyi yansımalarının olması için bu sınavın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bir kez daha sınava giren tüm kardeşlerimize başarılar diliyorum”

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ

MOBİL İÇİN VİDEO


Bu haber 2976 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü