SİVEREK'TE BERBER VE FIRINCILARIN GECE MESAİSİ YAPTI

Haber Lütfü YalgıŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde bayramdan önce ilçede bulunan berber ve fırıncılar ramazan bayramına hazırlanmak için gece mesaisi yaparak işlerini yetiştirmeye çalıştı.

SİVEREK'TE BERBER VE FIRINCILARIN GECE MESAİSİ YAPTI
01 Eylül 2011 - 09:51

İlçede ramazan bayramından önce bazı berberler sabaha kadar açık kalarak müşterilerini bayrama yetiştirmek ve yoğunluğa sebep vermemek için müşterilerinin saç ve sakal kesimini yaptı. İlçenin Esmercayır Caddesi üzerinde berber dükkânı işleten Mahmut Sonbayram yaptığı açıklamada şunları söyledi.’’ Müşterilerimiz bayrama iki gün kala berberlerde yoğunluk oluşturdu. Geçen bayrama oranla işlerimizde yükseliş oldu, müşterilerimizin saç ve sakal kesimini yetiştirmek için iki gün boyunca sabaha kadar açık kaldık’’dedi.


Öte yandan Siverek’te yıllardır süregelen külünce geleneği Ramazan’ın son günlerinde canlandı. Evlerde hamurlaştırılarak, ekmek fırınlarında pişirilen külünceler, Ramazanın vazgeçilmez çöreği. Ramazan bayramının yaklaşmasıyla evlerde başlayan telaş teravihten sonraya kadar devam ederken, evde kadınların sabah namazından sonra yapımına başladığı külünce, Akşam namazından sonra tepsilerle ekmek fırınlarına gönderiliyor. Burada bırakılan külünce hamurları, Teravih namazı ile birlikte pişirilmeye başlanılıyor, Teravih çıkışı eve getirilen külünceler Ramazanın son günlerinde sahurda, Ramazan bayramında ise sabah kahvaltısında yeniliyor. Aylarca bozulmadan kalabilen külünceler çay ve peynirle tüketiliyor.
           
İlçenin Güney Mahallesinde Fırıncılık yapan Serdar kucaklı yaptığı açıklamada şunları kaydetti.’’Ramazan ayı nedeniyle gündüz açmayan fırınlar, akşam sahura kadar çalışıyorlar. Sahura kadar külünce pişiren fırıncılar, son yıllarda somun fırınlarında yapılan hazır külün çelerden dolayı evlerde külünce yapımının azaldığına geçen sene oranla düşüş yaşandığına dikkat çekti.



Bu haber 3345 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi