Siverek’te Bahar Şenlikleri Başladı

Siverek'te bahar şenlikleri kapsamında Mehmet Ragıp Karcı adına düzenlenen barış ve kardeşlik temalı şiir yarışması ödül töreni düzenlendi.

Siverek’te Bahar Şenlikleri Başladı
19 Mart 2016 - 15:55

Siverek Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından 18-22 Mart tarihileri arasında düzenlenecek ‘Bahar ve Kültür Şenlikleri’ kapsamında Siverekli şair ve yönetmen Mehmet Ragıp Karcı adına düzenlenen barış ve kardeşlik temalı şiir yarışması ödül töreni düzenlendi.

Geçtiğimiz yıl ünlü şair Cahit Zarifoğlu anısına düzenlenen, bu yıl ikincisi Siverekli şair ve yönetmen Mehmet Ragıp Karcı adına düzenlenen şiir yarışmasının ödül töreni Yenişehir Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde yapıldı.

Düzenlenen ödül törenine Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, şair yönetmen Mehmet Ragıp Karcı, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 18 Mart tarihinin Çanakkale Zaferinin yıldönümü olduğunu hatırlatarak, Çanakkale şehitlerine rahmet diledi. Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Yılmaz, “Değerli dostlar ülkemiz çok önemli, zor günlerden geçiyor. Malumunuz Ortadoğu neredeyse ateş topuna dönmüş durumda. Tabi menfi anlamda en fazla etkilenen ülkelerin başında maalesef ülkemiz geliyor. Temennimiz ve umudumuz odur ki ülkemiz bir an önce bu sıkıntılı günleri atlatır ve o hak ettiği seviyeye en kısa zamanda gelir. Çünkü bizim birileri gibi gidecek başka bir ülkemiz yok. Bizim sığınabileceğimiz başka bir devletimiz yok. Bizleri kabul edecek millette yok. Hepimiz bunun çok iyi fakında olmalıyız. İşte şuan da Siverek’te de yaklaşık 10 bin civarında Suriyeli misafir kardeşimiz var. Bizler onları misafir ediyoruz, misafir etmekten de çok şükür rahatsız da değiliz” dedi.

“Birileri bizi Suriyeleştirmek istiyor”

Birilerinin ülkeyi karıştırmak istediğini belirten Başkan Yılmaz, “Ancak biraz önce de değinmeye çalıştığım gibi bizim gidebileceğimiz, sığınabileceğimiz başka bir devletimiz de ülkemiz de yok. O nedenle bu konuda tekrar tekrar tefekkür etmeye ihtiyacımız var. Birileri bizi Suriyeleştirmek istiyor. Rabbim inşallah bu kötü niyetli insanlara hiçbir zaman fırsat tanımaz, bizlerde tabi bu aziz coğrafyada yaşayan insanlar olarak birer vatandaş olarak bu ülkenin bu coğrafyanın kıymetini bilerekten hareket etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Siverek kültürüyle kadim bir şehirdir”

Bölgede yaşanan olayların 1980 yıllarında Siverek’te yaşandığını söyleyen Yılmaz, “Değerli dostlar Siverek tarihiyle kültürüyle yaşam şekliyle adetleri, gelenek ve görenekleriyle kadim bir şehirdir. Maalesef işte bugün Diyarbakır Sur’un, Bağlar’ın, Cizre’nin, Silopi’nin, Şırnak’ın, Yüksekova’nın yâda Silvan’ın yâda Nusaybin’in yaşadıkları bu üzücü hepimizi derinden üzüntüye boğan bu günlerin bizler 1979-1980 yıllarında yaşadık. Aramızda benden yaşça daha büyük çok değerli arkadaşlarımız var. Tabi Siverek 1979-1980 yıllarında bu olayların bir benzerini yaşadı. Maalesef şehir merkezimizin nüfusu 76 binlerde 30 binlere geriledi. Tabi biz sadece nüfus olarak azalmadık, birçok şey kaybettik” ifadelerini kullandı.

“Beyin göçü verdik”

Belediye Başkanı Yılmaz, olaylar nedeniyle çok sayıda insanın göç ettiğini ve bunun büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Yılmaz, “Bana göre kaybettiklerimiz arasında en önemli olanı, biz insanlarımızı kaybettik, yetişmiş insanlarımızı yitirdik, beyin göçü verdik. O medeni, o şehirli, o kültürlü başka yerlere, büyük şehirlere göç etmek zorunda kaldılar. Yoksa Siverek dediğiniz şehir, biraz önce değindim kültürüyle, gelenek görenekleriyle, örfüyle kısacası çok farklı bir şehirdir. 1979’dan sonra fetret dönemini yaşadık ama inşallah bölgemizde yaşanan bu üzücü olayları bertaraf ettikten sonra Siverek’in de önü açık, bölgemizin de önü açık. İnanın ülkemizin önü açıktır ve inşallah o kapatmak isteyen o engel olmak isteyen o set vurmak isteyenler de hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklardır. Siverek’in ulusal ve uluslararası üne sahip yetişmiş birçok insanı var. Örneğin Yılmaz Güney’den tutunuz da Şiwan Perver’lere kadar, Mehmet Uzun’lara kadar, Yılmaz Karakoyun’lulara kadar, Eyüp Cenap Gülpınar’lara kadar, Prof. Dr. Abdulkadir Karahan’lara kadar ve daha birçok yetişmiş insanımız olduğu gibi bugün de aramızda çok değerli bir misafirimiz var. Bizim en anlamda sahip çıkmamız gereken bir büyüğümüz. Kendisinden şahsen çok şey öğreneceğimi tahmin ettiğim değerli ağabeyimiz Mehmet Ragıp Karcı Bey aramızdalar. Ben Siverek halkı adına kendisine hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum” şeklinde konuştu.

Adına şiir yarışması düzenlenen Mehmet Ragıp, Karcı Siverek Belediyesinin kendi adına barış ve kardeşlik temalı şiir yarışmasını düzenleyerek, güzel bir vefa örneğini gösterdiğine dikkat çekti. Karcı, Belediye Başkanı Yılmaz’a ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri katılımcılar tarafından verildi. Törenin sonunda İlçe Kaymakamı Vural Karagül ile Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Şair ve yönetmen Mehmet Ragıp Karcı’ya çeşitli armağanlar verdi.

Haber Merkezi


Bu haber 3132 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...