SİVEREK'TE ASAYİŞ

-Pompalı Saldırıya Uğrayan 2 Genç Yaralandı-Çeşitli Suçlardan Aranan 6 Kişi Yakalandı-Üvey Çocuklarını Darp Ettiği İddiası-Bıçaklı Kavga: 1 Ağır Yaralı

SİVEREK'TE ASAYİŞ
14 Mart 2012 - 18:15
Pompalı Saldırıya Uğrayan 2 Genç Yaralandı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Haliliye Mahallesi Seyfioğlu Caddesi üzerinde silahlı ve bıçaklı saldırıya uğrayan iki genç yaralandı.

Gece geç saatlerde caddede gezen C.Y(20), ile İ.G(19) isimli gençler kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bıçak ve  pompalı tüfek ile saldırıya uğradı. Cadde üzerinde pompalı tüfek ile kendilerine ateş açıldığını gören gençler kaçmaya çalıştı. Pompalı tüfek ile yaralanan C.Y. ağır yaralanırken, arkadaşı İ.G. Bıçaklı saldırıya uğradı. Yarlanan 2 genç yakında bulunan bir sağlık merkezine girerek yardım istedi. Özel sağlık merkezinde ilk müdahalesi yapılan iki genç sağlık merkezi yetkililerince polise haber verildi. Pompalı tüfek ile ağır yaralanan C. Y. durumunun ağır olduğu gerekçesi ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Bıçakla yaralanan İ.G. polise verdiği ifadesinde 'arkadaşının kız arkadaşının orada oturduğunu, onları vuranların kızın ailesi olabileceğini tahmin ettiklerini, ancak kişilerin isimlerini bilmediklerini, gördükleri takdirde tanıyabileceklerini belirtti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Çeşitli Suçlardan Aranan 6 Kişi Yakalandı

Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı Siverek Diyarbakır Karayolu 12. km si Aşlıca Köyü yakınlarında yaptığı yol denetimlerinde, aralarında ırza geçme suçunda aranan bir şahısla birlikte çeşitli suçlardan aranan 6 kişi yakalandı.

Yakalanan şahısların gözaltı işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecekleri öğrenildi.

Üvey Çocuklarını Darp Ettiği İddiası

İlçenin Gedik köyünde ikamet eden Suriye Uyruklu H.A. isimli bayan üvey çocukları O.K. ile S.K. ‘yi darp ettiği gerekçesiyle hakkında yasal işlem başlatıldı.

Olay köylüler tarafından jandarmaya bildirilmesi üzerine ortaya çıktı. Jandarma timleri 2 çocuğu Siverek Devlet Hastanesine getirerek tedavi ettirdi. Hastaneden alınan rapora göre üvey anneleri tarafından el ayak ve sırt kısımlarına tekme ve yumruk vurularak darp edildikleri öğrenilen 2 küçük çocuk koruma altına alınırken üvey anne de bu gerekçeyle gözlem altına alındı. Anne ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken iki çocuk Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edilerek koruma altına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Bıçaklı Kavga: 1 Ağır Yaralı

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde 3 kişi arasında yaşanan kavgada 1 kişi bıçaklandı.

Edinilen bilgilere göre ilçenin Camikebir Mahallesi Güney Caddesi üzerinde bilinmeyen bir nedenle 3 kişi arasında yaşanan kavgada daha önce aralarında husumet olduğu öğrenilen L.T. ile S. ve İ.Ö. nün bir süre tartıştıkları öğrenildi. Şahısların tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada S.Ö. yanında bulundurduğu bıçakla L.T’yi bacağından yaraladı. Yaralı şahıs polis tarafından Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralının ilk müdahalesinin ardından hayati tehlikesi gerekçesiyle Şanlıurfa 500 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği bildirildi. Olaydan sonra kaçan 2 kardeşin yakalanmasına çalışılıyor.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Bu haber 2553 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek