SİVEREK'TE ASAYİŞ

-SİVEREK'TE UYUŞTURUCU VE KAÇAK SİGARA OPERASYONU-ARAÇTA RUHSATSIZ TABANCA YAKALANDI-KUMAR OYNATTIKLARI İDDİASI-SİVEREK’TE 3 AYRI HIRSIZLIK OLAYI-EŞİNDEN ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İDDİASI-YOLCU OTOBÜSÜNE KUBAR ESARA ELE GEÇİRİLDİ

SİVEREK'TE ASAYİŞ
10 Ocak 2012 - 22:00
SİVEREK'TE UYUŞTURUCU VE KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi Selimpınar Mahallesinde yol denetimi yapan polis ekipleri, Diyarbakır istikametinden gelen binek oto içinde yapılan aramada 72 kilo 990 gram kubar esrar yakaladılar. Esrar maddesiyle ilgili S.D isimli şahıs gözlem altına alındı.

Öte yandan Polis ekipleri ilçenin Camikebir Mahallesinde İ.K isimli şahsın iş yerinde yaptıkları aramada 1550 karton çeşitli marka kaçak sigara yakaladılar. Aynı gün ilçenin Hasan Çelebi Mahallesi Abdulkadir Odabaşı caddesinde bulunan durumundan şüphelenilen bir araçta  yapılan aramada 435 karton çeşitli marka gümrük kaçağı sigara yakalandı. Sigarayla ilgili K.Ö ile O.Ö isimli şahıslar gözaltına alındı.

Kubar esrar ve kaçak sigarayla ilgili gözaltına alınan 4 şahsın polis ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edileceği belirtildi.

ARAÇTA RUHSATSIZ TABANCA YAKALANDI

Siverek'te bir otomobilde ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Gülabibey Mahallesinde uygulama yapan güvenlik güçlerinin bir otomobilde yaptığı aramada, ruhsatsız tabanca ile 7 adet mermi bulundu.

Ekipler olayla ilgili otomobil sürücüsü A.B'yi gözaltına aldı.

KUMAR OYNATTIKLARI İDDİASI
 
Siverek'te kumar oynattıkları iddiasıyla 3 kişi hakkında işlem yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Hasan Çelebi Mahallesinde 2 kıraathanede yaptığı kontrolde kumar oynatıldığını tespit etti.

Kıraathanelerdeki Oyun masalarındaki malzemeler ve kumarda kullanıldığı değerlendirilen 240 TL'ye el koyan polis, kumar oynattıkları iddiasıyla K.G, İ.K. ve B.Ç. hakkında yasal işlem yaptı. Soruşturma sürdürülüyor.

SİVEREK’TE 3 AYRI HIRSIZLIK OLAYI
53 ADET TELEFON PARA VE TÜTÜN ÇALINDIĞI İDDİASI

İlçenin eşitli semtlerinde meydana gelen 3 ayrı hırsızlık olayımda 53 adet cep telefonu ile bozuk para ve tütün çalındığı iddia edildi.

İlçenin Camikebir Mahallesi Tahsin Kaplan Caddesinde Telefoncu dükkânı bulunan M.İ isimli şahsa ait işyerinin kepenklerini kırarak içeri giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, dükkânda bulunan 13 addet kullanılmamış cep telefonu ile tamir için dükkâna getirilen 40 adet çeşitli marka telefon olmak üzere toplam 53 adet telefonu çaldıkları iddia edildi.

Öte yandan ilçenin Esmarçayır Mahallesinde C.İ isimli şâhsa ait iş yerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce gerçekleştiği iddia edile hırsızlık olayında kasada buluna 150 TL bozuk para ile çeşitli marklarda sigara ile 500 TL değerinde açık tütünün çalındığı iddia edildi.

Meşrubat Çalındığı İddiası
 
Yenişehir Mahallesi Profesör Kamil Turan Caddesi üzerinde park halindeki meşrubat dağıtım aracından kimliği belirsiz kişi veya kişiler yaklaşık 1700 TL değerinde içecek çaldığı iddia edildi.

İlçede meydana gelen 3 hırsızlık olayıyla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.

EŞİNDEN ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İDDİASI

Siverek'te bir kadın eşinden şiddet gördüğünü iddia ederek, polise başvurdu.

Alınan bilgiye göre, polis merkezine başvuran S.Ç, eşi M.Ç'nin kendisini ve oğlu Ö.F.Ç'yi darp ettiğini ifade etti.

Eşinden şikayetçi olan S.Ç. oğluyla birlikte bir sığınma evine yerleştirilmeyi talep etti. Söz konusu kişi hakkında yasal işlem başlatan ekipler, kadının talebini de Kaymakamlığa bildirdi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

YOLCU OTOBÜSÜNE KUBAR ESARA ELE GEÇİRİLDİ

İlçenin Diyarbakır Karayolunun 12 km sinde Jandarma ekiplerinin yaptığı yol uygulamasında durdurulan bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, otobüste yolcu olarak bulunan M.S. isimli yolcunun valizinde 5 adet poşet içinde toplam 12 kilo 100 gram kubar esrar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahısın Jandarmadaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.










Bu haber 3103 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu