SİVEREK'TE ABDULLAH ÖCALAN PROTESTOSU

BDP Siverek İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen basın açıklamasında Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında yakalanmasının uluslar arası güçlerin bir oyunu olduğu ileri sürüldü.

SİVEREK'TE ABDULLAH ÖCALAN PROTESTOSU
15 Şubat 2013 - 09:45




 


BDP Siverek İlçe Teşkilatı tarafından ilçenin Kanlıkuyu Meydanında saat 11.00'de düzenlenen basın açıklamasıyla Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında yakalanmasının uluslar arası güçlerin bir oyunu olduğu ileri sürülerek Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü için diyalog ve müzakere çağrısı yapıldı.

 


BDP İlçe Teşkilatı adına İbrahim Halil Bektaş tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı, "15 Şubat 1999 tarihinde uluslar arası güçler düzenledikleri bir operasyonla PKK lideri Abdullah Öcalan, Kenya’da yakalayarak Türkiye’ye teslim etmiştir.Yıllar sonra Başbakan Bülent Ecevit gazetecilerin bir sorusu üzerine “Abdullah Öcalan’ın ne için bize teslim edildiğini anlamış değilim” diyecekti. Uluslar arası güçler bu komployla ne yapmak istediler . Türkiye’yi nasıl bir kaosun içine sürüklemek istediler. Bunu yıllar geçtikçe kamuoyu daha iyi anlamaya çalıştı. Abdullah Öcalan’ın müdahaleleri, barış için yaptığı girişimler, bu komplonun amacına ulaşmasını engelledi.Bugün geldiğimiz süreçte devletin ile Öcalan’ı anlamaya başladı ve Kürt sorununa çözümünde muhatap olarak kabul etmekte ve onunla sürecin barışa evirilmesi için görüşmeler yapmaktadır"

 


Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi "Kürt sorunu, 30 yıldan bu yana devlet tarafından terör ve güvenlik meselesi olarak ele alındı.Kürt sorunu bir halkın demokratik hak ve özgürlük talepleri olduğu artık anlaşılmalıdır.O nedenle İmralı’da başlatılmış olan görüşmeler olumlu bir yönde gelişmeli, diyalog sürmeli, müzakereler Kürt sorunun çözümü için yapılmalıdır."

Açıklamanın sonunda ise şöyle denildi ,"15 Şubat 1999 tarihindeki uluslar arası komployu kınıyor, Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü için diyalog ve müzakerelerin başlaması ve asla vazgeçilmemesini istiyoruz."


www.siverekgenclik.com





Siverek Abdullah Öcalan'ın Yakalanması Protesto... ile siverekgenclik


Bu haber 4160 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...