Siverek’te 77 Bin 118 Öğrenci Karne Aldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 77 Bin 118 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı.

Siverek’te 77 Bin 118 Öğrenci Karne Aldı
20 Ocak 2017 - 09:36

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2016-2017 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 3165  öğretmenin görev yaptığı ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 310 okulda, öğrenim gören 77 bin 118 öğrencinin karnelerini almalarıyla birlikte başladı.

Sabahın erken saatlerinde velileri ile birlikte okula gelen öğrenciler düzenlenen karne dağıtım törenleri ile birlikte karnelerini aldı. İkinci yarıyıl 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

Tatilde öğrenciler ders modundan uzaklaşsın

Yarıyıl tatilinde öğrencilerin ders modundan uzaklaşması gerektiğini belirten Eğitimci Mehmet Aydın, “Tüm öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği yarıyıl tatili bugün itibarıyla başladı. Bu tatiller hem öğrenciler hem de veliler açısından önem taşıyor. Öncellikle öğrenciler açısında yoğun bir şekilde geçen dönemin ardından yarıyıl tatili, hem bedensel hem de zihinsel yönden tekrar bir dirilik sağlaması açısından çok önemlidir. Bunun için öğrenciler ders modundan biraz uzaklaşıp ailesiyle, arkadaşlarıyla, akrabalarıyla veya komşuları ile vakit geçirmelidir. Özellikle akraba ziyaretleri bu açıdan çok önemlidir. Çünkü yoğun ders programları akraba ve komşuluk ilişkilerine fazla vakit bırakmamaktadır. Bunun için çeşitli davet programları yapmalı ve kendisi de iştirak etmelidir.

Tatilde ödevini yap baskısı olmamalı

Aileler açısından da tatil önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Aydın, “Anne ve babalar çocuklarına daha fazla zaman ayırmalıdırlar. Bir nevi onlarda yarıyıl tatili yapıyormuş gibi değerlendirip çocuklarına zaman ayırmalıdır. Birlikte bazı etkinlikler muhakkak yapılmalıdır. Çocuklara tatilde ‘ödevlerini yap’ baskısı asla olmamalıdır. Bu açıdan tatil boş vakit geçirmek değil, faydalı ve dopdolu vakit geçirme zamanıdır.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2516 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem