Siverek‘te 53. kütüphane kutlamaları devam ediyor

Siverek’te 53. Kütüphaneler haftası kutlamaları devam ediyor.

Siverek‘te 53. kütüphane kutlamaları devam ediyor
03 Nisan 2017 - 15:47

Siverek İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce hazırlanan program çerçevesinde 53.Kütüphane Haftası Kutlamaları devam ediyor.

Kutlamalar çerçevesinde cuma günü saat 14.00’te Mola Ramazan Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrenciler Konferans salonunda; Sıra dışı CD gösterimi ve Kütüphane Müdürü Ali Lale tarafından Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler konulu seminer verildi.

CD gösteriminden sonra; 53. Kütüphane Kutlama Haftasının konusu olan “Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler” konusunda Kütüphane Müdürü Ali Lale seminer verdi. Ali Lale’nin yaptığı konuşma, “öğrencilerimiz hayatta başarılı olabilmesi için her şeyden önce kitap okuma alışkanlığını kazanmalıdır. Bunu yapabilmesi için her yıl güncel kitapları ve süreli yayınları temin ederek okuyucu hizmetine sunan kütüphaneler ikinci adres olmalıdır. Yeni enformasyon teknolojisinde bize lazım olduğu kadar kullanmalıyız. Aşırısı zamanımızı bizden çalmış olacaktır. Bu nedenle başarımızı engellenmiş olur. Teknolojilere iç disiplin ve kontrollü yaklaştığımızdan faydalı olur ancak ipin ucu elden kaçırdığımızdan fayda yerine zarar getirir. “ diye konuştu.

Siverek Kütüphane Hizmet binasında Hafta boyu güncel kitap ve süreli yayınlardan sergi düzenlenmiştir. Hafta boyu okullardan düzenlenecek gezilerde ayrıca kitap ve Kütüphanenin tanıtımı yapıldı. En çok kitap okuyan 6 okuyucumuza kitap hediye edildi.


Bu haber 1997 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması