SİVEREK'TE 45 OKUL HİZMETE AÇILDI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yapımı hedeflenen 63 okuldan 45 tanesi hizmete açıldı.

SİVEREK'TE 45 OKUL HİZMETE AÇILDI
23 Mayıs 2014 - 12:43

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yapımı hedeflenen 63 okuldan 45 tanesi hizmete açıldı.

Yapımı tamamlanan ve eğitim öğretime başlayan İlçenin Fırat Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi törenle hizmete açıldı.

Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük törende yaptığı konuşmada, "Siverek'te şu anda yapılan okul sayısı 45, aslında 63 tane okul olması lazımdı. ama 45 okul yaptık. Spor salonları, sağlık ocakları, yollar, su vb. birçok yaptırım yaptık. Hepisini sevgili çocuklar sizin için yaptık, bakın sizin iki tane yuvanız var, bir anne babanızın yuvası, bir de burası. Unutmayın burayı açıyoruz ama sizin için hayallerinizi gerçekleştireceğiniz tek yer burası" dedi.

Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hepimiz biliyoruz kendimiz için ülkemiz için Urfa ve Siverek için eğer yeni bir gelecek istiyorsak, hak ettiğimiz gibi yaşamak istiyorsak, daha güzel daha onurlu ve daha güçlü bir gelecek istiyorsak bunun tek bir yolu var. Daha iyi bir eğitim, daha donanımlı insan gücü, nitelikli iş gücü ve bunu artık Siverek'e göre inşa etmek. Yarınlarımızı kazanabilmek adına en temel ihtiyacımız bu. ve hamd olsun buğun bunun çok güzel bir izdüşümünü birlikte hizmete kazandırıyoruz. Hayata kazandırıyoruz, Siverek'e ve Siverekliye kazandırıyoruz.

45 okulun 2013- 2014 eğitim öğretim yılında hizmete girdiğini belirten ilçe kaymakamı Hamza Erkal ise , "Hedefimiz 2014 yılı içerisinde 53 okuldu, ancak projeler yetişemediği için yapımını tamamladığımız 45 okul hizmete açıldı. Bu okullardan bir tanesi de şu anda açılmakta, 2014 - 2015 eğitim öğretim döneminde 63 okulun tamamını bitirmiş olacağız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy ortaokulu ve lisesinin açılış kurdelesi kesildi. Okulu gezen Milletvekili ve beraberindekiler sınıfta öğrenciler ile birlikte sıralarda oturarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Heyet daha sonra Ahmed Arif İlköğretim Okulu ve Hamamören köyünde yapımı tamamlanan okul ve sağlık ocağının açılış törenine katılacak.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3596 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması