Siverek'te 40 Bin Kişinin Doğum Tarihi 1 Ocak

Lütfü YalgıSiverek'te, 40 bin kişinin doğum tarihi nüfus kayıtlarında ''1 Ocak'' olarak geçiyor. Tesadüf mü değil elbet de. Geçmiş yıllar da doğan çocuklar sonrada nüfusa kaytdedildiği için hep doğum günleri 1 ocak olarak kayıtlara geçirilmiş.

Siverek'te 40 Bin Kişinin Doğum Tarihi 1 Ocak
01 Ocak 2012 - 16:30
200 bin nüfusu bulunan Şanlıurfa Siverek'de, 40 bin kişinin doğum tarihi nüfus kayıtlarında ''1 Ocak'' olarak geçiyor. Tesadüf mü değil elbet de. Geçmiş yıllar da doğan çocuklar sonrada nüfusa kaytdedildiği için hep doğum günleri 1 ocak olarak kayıtlara geçirilmiş.

Siverek Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Güler Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda bölgede bazı vatandaşların imam nikahıyla birlikte yaşadığını, uzun bir süre sonra resmi nikah kıydıklarını bildirdi. Bu şekildeki çiftlerin dünyaya gelen çocuklarını da sonradan nüfusa kaydettiklerini belirten Akbulut, vatandaşların çocuklarının doğum tarihlerini tam olarak hatırlamadıkları için nüfusa kaydederken, yılın ilk ay ve gününü yazdırdıklarını ifade etti.
Siverek'in 200 bini aşkın nüfusuyla Türkiye'de bir çok ilden daha büyük olduğuna işaret eden Akbulut, 200 bin nüfuslu ilçede 40 bin kişinin nüfus cüzdanında doğum gününün '1 Ocak' olarak yazıldığını vurguladı.

Bu haber 1621 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem