SİVEREK'TE 30 YILDIR LAHMACUN SATIYOR

Şanlıurfa Siverek’te 30 yıldır seyyar olarak ilçede lahmacun satan Nureddin Sütlübudak, vatandaşlar ve esnaf tarafından yoğun ilgi görüyor.

SİVEREK'TE 30 YILDIR LAHMACUN SATIYOR
13 Nisan 2013 - 13:40





1980’li yıllarda ilçenin Dicle mahallesindeki evinde lahmacun satmaya başladığını belirten Sütlübudak, bir çok kişinin her gün düzenli olarak kendisinden lahmacun aldığını söyledi. Sütlübudak: “Yapacak başka işim olmadığından, 33 yıldır geçimimi lahmacun satarak sağlıyorum. İlk zamanlar seyyar olmasından dolayı sıkıntı yaşasam da zamanla insanlarımız buna alıştı. Lahmacun malzemesini özenle seçerek alıyor ve yine aynı şekilde özenle hazırlıyorum. Hazırladığım malzemeyi fırına verirken de aynı özenle pişirilmesine dikkat ediyorum. Bu sayede lezzetini de korumuş oluyorum. Satış saatlerim hep aynıdır, bu yüzden bir çok vatandaş gelişimin saatlerini biliyor. Bazıları ise geldiğimi sesimden anlayıp geliyor. Bir kaç saat içinde tüm lahmacunlarımı bitirip evime dönüyorum. Sonraki gün için hazırlayacağım lahmacunun malzemesini almak için pazara gidiyorum” dedi.

İlçe esnaflarından Kenan Kubat’ta: “Nureddin ağabeyi tanıdığımdan beridir lahmacun satıyor. İlk zamanlar tereddüt etsek de zamanla alıştık. Artık ilçede bir çok esnaf çekinmeden rahatlıkla yiyor. Lahmacunları her zaman aynı lezzette hazırlıyor. Arada bir kendisine “tarifi bize de versene” dediğimiz de “meslek sırrı” diyerek espri yapıyor. Semtin esnafları olarak rahatlıkla yiyoruz lahmacunlarını” dedi.

Haber: Cuma Sarı


Bu haber 7863 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem