SİVEREK'TE 3. YETİMLER BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

İnsani Yardım Derneği (İHH) ve Siverek Yardımlaşma Derneği (Siyar-Der) işbirliği ile “Yetimler Buluşması” programı düzenlendi.

SİVEREK'TE 3. YETİMLER BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
16 Mart 2014 - 22:23





İnsani Yardım Derneği (İHH) ve Siverek Yardımlaşma Derneği (Siyar-Der) işbirliği ile “Yetimler Buluşması” programı düzenlendi. ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde İHH ve Siyar-Der işbirliği ile “Yetimler Buluşması” programı düzenlendi. İlçenin Kale Mahallesinde bulunan İmam Hatip Lisesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen programa İHH Şanlıurfa Başkan Yardımcısı Hacı Özdemir, Siyar-Der Başkanı Ramazan Baylan, Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, STK temsilcileri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

Program, Siyar -Der Sekreteri Kasım Bakudan tarafından yapılan selamlama konuşması ile başladı. Bakudan, konuşmasında hedeflerinin yetimleri bir araya getirmek olduğunun altını çizerek, “Yetimler sahipsiz değildirler, onların sahipsiz olmadıklarını göstermek amacıyla 37 ülkede, 7 kıtada, bu tür etkinlikler düzenliyoruz”

Bakudan konuşmasının devamında İHH’nın son zamanlarda yaşadıklarına vurgu yaparak, “İHH’nın yaptıkları yardımları sekteye uğraması için gayret sarf edenler var. İHH, dünyanın 37 ülkesinde yetimlere bakıyor. Fakir fukaraya yardım ediyor. Afetler olduğu zaman İHH oradadır. Afrika’ya gittiğiniz zaman İHH’nın açtığı bir su kuyusu görürsünüz. Bu bizim için bir iftihar meselesidir. Bu yüzden İHH, ümmetin göz bebeği olmuştur. Son dönemde İHH’ ye yapılan saldılar, iftiralar sizlerin dualarıyla inşallah bertaraf olacaktır” diye konuştu

Daha sonra kürsüye çıkan Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar ise yaptığı hizmetlerden dolayı İHH ve Siyar-Der’e teşekkür etti. Topluca yenilen öğle yemeğinin ardından yetim çocuklara çeşitli hediyeler verildi.



www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ

Video Yükleniyor


Bu haber 2373 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü