SİVEREK'TE 2013 YILI HAC MÜRACAATLARI BAŞLIYOR

Siverek İlçe Müftüsü Ahmet Hilmi YAZAR 2013 Yılı Hac Kayıtları ile ilgili yaptığı açıklamada şu hususları belirtti

SİVEREK'TE 2013 YILI HAC MÜRACAATLARI BAŞLIYOR
19 Ocak 2013 - 10:31


1. 2013 yılı hac organizasyonlarına katılmak isteyenlerle ilgili müracaatlar; 04 - 22 Şubat 2013 tarihleri arasında, 2012 yılında kur’aya katılanlar için “Kayıt Yenileme”, ilk defa müracaat edecekler için de “İlk Defa Kayıt Yaptırma” şeklinde iki ayrı kategoride yapılacaktır.


2. Kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarının;


a) 2012 yılında kur’aya katılıp kur’a sonrasında hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacaktır. Ancak 2012 yılı ön kayıt dilekçesinde belirttiği il, ilçe, hac konaklama türleri ve birlikte kur’aya girecek kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatından vazgeçmek isteyen hacı adayları Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yaptıracaklardır.


b) İlk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kur’aya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler, ön kayıt ücretini bankaya yatırarak müracaatlarını internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığının http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden yapabilecekleri gibi, doğrudan müftülüklerden temin ederek dolduracakları ekte yer alan Form Dilekçe ile il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek de yapabileceklerdir.


3. Çeşitli masraflar için ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları kişi başına 15.-TL.’yi  aşağıda isimleri yer alan bankalardan birine yatıracaklardır.


a) T.C. Ziraat Bankası,


b) Türkiye Halk Bankası,


c) Ak Bank A.Ş.,


4. Doğrudan Müftülük’e yapılacak müracaatlarda, nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun/belgesinin bir sureti müracaat dilekçesine eklenecektir.


5. İnternet ortamından kayıt yapacakların; kayıtlarını tamamladıktan sonra kendilerine verilecek olan elektronik şifre ile yazıcıdan alacakları kayıt durumlarını gösterir çıktıları mutlaka muhafaza etmeleri gerekmektedir.


Siverek halkımıza ilanen duyurulur.


Ahmet Hilmi YAZAR


Siverek Müftüsü


 

Bu haber 2855 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor