Siverek’te 2 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde2 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi.

Siverek’te 2 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi
17 Haziran 2017 - 12:23

Siverek Belediyesi zabıta ekipleri, Güney Mahallesinde bulunan perşembe pazarında bir araç içerisinde sahte zeytinyağı satıldığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, organik zeytinyağı diye vatandaşlara sahte zeytinyağı satan 2 kişi hakkında tutanak tutulara yaklaşık 2 ton zeytinyağına el konuldu.

Tahlil ve analizleri yapılan yağların zeytinyağı olmadığı, yağ tenekelerinin üzerinde bulunan firma etiketlerinin de sahte olduğu belirlendi.

El konulan sahte yağların Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüğü arcılığıyla imha edileceğini belirten belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli, “Zabıta müdürlüğü ile Tarım müdürlüğü ekipleri, yaklaşık iki ton sahte zeytinyağına el koydular. Ele geçirilen sahte zeytinyağları il dışından getirtiliyor, bu yağlar halkın sağlığına ciddi zararlar veriyor. Vatandaşlardan talebimiz bu tür durumlarda zabıta ekiplerimize haber vermeleridir. Halkın sağlığı bizim için önemlidir” dedi

Zabıta ekipleri sahte zeytinyağı sattıkları tespit edilen iki kişi hakkında tutuğu tutanakları ilgili mercilere göndererek iki kişi hakkında yasal işlem başlattı.

Haber Merkezi


Bu haber 2740 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması