SİVEREK'TE 19 YIL SONRA YGS HEYECANI BAŞLADI

Şanıurfa'nın Siverek ilçesinde 19 yıl aradan sonra YGS düzenlendi.

SİVEREK'TE 19 YIL SONRA YGS HEYECANI BAŞLADI
15 Mart 2015 - 09:00

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 19 yıl aradan sonra yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00 itibarı ile başladı. Adaylar sabahın erken saatlerinde anne, baba ve yakınları ile birlikte sınava girecekleri okula geldiler. Adaylar saat 09.30 itibarıyla polisin yoğun güvenlik önlemlerinin ardından sınav salonlarına alındı. Saat 10.00'da sınavın başlamasın ardından görevliler tarafından aday yakınları okul bahçesinin dışına alındı. Okul bahçesi dışına alınan aday yakınlarının sınavda olan yakınlarının başarısı için Kur'anı kerim okuyarak dua ettikleri görüldü. Yükseköğretim Geçiş Sınavına 5323 aday, 18 okuldaki 321 salonda girecek. Sınava giren öğrenciler sınavların yeniden Siverek'te yapılmasına çok sevindiklerini belirterek sınavın yeniden Siverek'e alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti

160 dakika sürecek YGS’de adaylara, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı sorular yöneltilecek. Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak.

Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde salonu terk etmeleri, sınav sırasında kısa süre için bile olsa tuvalete gitmek dahil sınav salonundan çıkmaları yasak. Salondan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha içeri alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar binada bekletilecek.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2748 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı