Siverek’te 15 Temmuz konferansı düzenlendi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 15 Temmuz ve Asım’ın Nesli konulu konferans düzenlendi.

Siverek’te 15 Temmuz konferansı düzenlendi
25 Şubat 2017 - 10:12

ŞANLIURFA- Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda, Eğitimci Yazar İdris Toprak ve 15 Temmuz gazisi Muhammed Irmak’ın katıldığı “15 Temmuz ve Asım’ın Nesli” konulu konferans düzenlendi.

Program 11. Sınıf öğrencilerinden Faruk İpeksetan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan 15 Temmuz Gazisi Muhammed Irmak 15 Temmuz gecesi darbeci hainlere fırsat vermediklerini belirterek, “İsterseniz size o geceyi bir hikaye ile anlatayım. Bir gün sırtında bir damla suyla bir karınca yürüdüğünü gören adam ona nereye gittiğini sormuş. Karınca, duymadın mı İbrahim (as) ateşe atıyorlar O’nun yanına gidiyorum demiş. Adam, iyide sen O’nun yanına varana kadar ölürsün, gitsen dahi ne yapacaksın, bir damlacık suyla, o kocaman ateşi mi söndüreceksin. Karınca da dönmüş demiş ki ben eğer bu yolda ölürsem en azından bu dava uğrunda ölürüm. Ben de biliyorum bir damla su kafi gelmez ama en azından safım belli olsun demiş. İşte o gece bizler bu milletin ve bu ümmetin bir evladı olarak safımızı belli ettik. Vatanımızı bayrağımızı, ezanımızı dindirmedik hep birlikte sokağa döküldük”

Eğitimci Yazar İdris Toprak, gençliğine değer vermeyen, yatırım yapmayan toplumların geleceğinden emin olamayacaklarını belirterek şunları söyledi. “Toplumsal değerlerimizi gençlerimize aktarabildiğimiz ölçüde yarınlarımızı kurabiliriz. Dünyada en genç nüfusa sahip ülkelerden birisi de biziz. bu gençliğimizi donanımlı, hem kendi medeniyet köklerine bağlı hem de çağın bilgi ve birikimini kuşanmış özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Gençlik Rabbimizin bize lütfettiği en güzel nimetlerinden biri. Kıymeti bilinmeli. Bu nimet doğru yolda kullanılmalı. iyi insan olabilme yolunda, Hak ve Hakikatten taraf olmalı. Allah bize akıl nimetini bahşetmiş, hayat yolumuzda seçimlerimizi doğrudan yana, iyilikten yana yapalım, iyi insan olalım diye... Ailemize, mahallemize, köyümüze, şehrimize, Ülkemize ve hatta bütün insanlığa faydalı insan olalım diye"

Son olarak öğretmen Samet Boğa tarafından Necip Fazıl Kısakürek’in “ Zindandan Mehmed’e Mektup “ adlı şiiri seslendirdi.

Yaklaşık 2 saat süren konferansa okulda bulunan lise öğrencileri ve öğretmenleri hazır bulundu, konferansın sonunda açıklamalarda bulunan Ömer Karhan: "Değerlerimi öğreniyorum ve değerlerimi yaşıyorum" projesi kapsamında Değerli Müdürümüzün talimatıyla konferanslarına devam edeceklerini belirterek, "Bizler imanlı, ahlaklı, zeki, bir nesil yetiştirmek istiyorsak; zaman ve şartlar ne olursa olsun çocuklarımızla diyalog halinde olup onları yalnız bırakmamalıyız. Sosyal aktivitelerle gençlerimizi yetiştirmeliyiz. Onlar bizim geleceğimiz, geleceğimize sahip çıkmalıyız" dedi.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2326 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü