SİVEREK'TE 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ PANELİ

 10 Aralık dünya insan hakları günü nedeniyle Siverek ilçe insan hakları kurulu ile Şanlıurfa barosunun ortak düzenledikleri insan haklarının dünü bu günü panel düzenlendi.

SİVEREK'TE 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ PANELİ
12 Aralık 2010 - 10:09
İlçe endüstri meslek lisesi salonunda düzenlenen seminere ilçe kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu belediye Başkanı Ali Murat Bucak daire amirleri ile çok sayıda  vatandaş  katıldı.       
Panele  konuşmacı olarak Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr Şahin Aksoy,Şanlıurfa Barosu avukatlarından  Şeyhmus İnal  katıldı.

Avukat inan Dünyada  ve Türkiye’de  yaşanan insan hakları ihlallerine  değinerek  tarihte  yaşanan  savaşlar ve insan hakları ihlallerinden örnekler vererek şunları belirtti’’Avrupa  ülkeleri arasında en çok ihlal başvuruları Polonya ve Ülkemizde  yapılmaktadır.1982 yılında yürürlüğe  giren anayasa  değişmedikçe  ülkemizde  tam demokrasi ve insan haklarından  söz etmemiz mümkün değildir. Son yıllarda  Türkiye’de insan hakları açısından  olumlu gelişmeler  yaşanmaktadır, fakat  tam demokrasi için silahlı çatışma  ortamını  ve Kürt sorununu  çözümü şarttır’’
 Panelistlerden Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr Şahin Aksoy ise; insan sağlığı ve eğitim konuları   hakkında katılımcılara  bilgi  vererek şunları kaydetti  ’’sağlık ve eğitim hakkı insan haklarının temel taşını teşkil eder son yıllarda bu alanda  Avrupa düzeyi ve Dünya  gelişmiş ülkeler düzeyinde olmazsa da  ülkemizde de iyileştirmeler yapılmıştır’’



Bu haber 2210 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek