SİVEREK'TE 1 MAYIS KUTLAMALARI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 1 MAYIS çeşitli etkinlikle kutlandı.

SİVEREK'TE 1 MAYIS KUTLAMALARI
01 Mayıs 2013 - 11:27

 


Siverek ilçesi Nedim Çobanoğlu Caddesi üzerinde bulunan Eğitim-Sen binası önünde başlayan kutlamalar davul zurna eşliğinde Kanlıkuyu meydanında devam etti. Kanlıkuyu meydanında davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.


Siverek Eğitim-Sen başkanı Abdulkadir Kak tarafındın basın açıklaması okundu. Başın açıklamasında ; “1 Mayıs birlik mücadele dayanışma gününün kutlanması için yeniden alanlardayız. 1 Mayıs emeğin bayramı olarak tatil ilan edildi. Bu kazanımın sağlanmasında tüm emeği geçen kurumların ve mücadelelerini saygıyla selamlıyoruz.


 


Yepyeni bir hayatın filizlenmesi amacıyla işçilerin emekçilerin ve tüm ezilenlerin birlik dayanışma ve mücadelesini ifadesidir. 1 Mayıs, Sürekli büyüyen eşitlik ve özgürlük mücadelesinin hiç sönmeyen ateşidir. Yoksullaşmaya, yabancılaşmaya, savaşlara, emek sömürüsüne, baskının ve zulmün her türlüsüne karşı “bu düzen böyle gitmez!” diyenlerin günüdür.


Sermayenin ve siyasi iktidarın işsizleştirme, güvencesizleştirme, sefalet ücretine mahkûm etme politikalarına karşı; insanca yaşam, güvenceli iş ve güvenceli gelecek taleplerimizi daha güçlü haykırmak için 1 Mayıs'ta sokaklara meydanlara çıkıyoruz. Geleceğimizi ipotek altına almaya çalışanların tehditlerine boyun eğmediğimizi ve asla eğmeyeceğimizi göstermek için sokakların ve meydanların ruhunu değiştirmeye gidiyoruz” dedi. Konuşmanın ardından çekilen halaylar sonrasında 1 Mayıs kutlamalarına katılanlar sessiz bir şekilde dağıldı.


www.siverekgenclik.com






Bu haber 3306 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...