Siverek'te 1. Kitap Günleri Etkinliği

Siverek Belediyesince ilçede ilk kez düzenlenen ‘Siverek 1. Kitap Günleri’ etkinliğinin açılışı yapıldı.

Siverek'te 1. Kitap Günleri Etkinliği
30 Mayıs 2016 - 08:08

Siverek Belediyesince ilçede ilk kez düzenlenen ‘Siverek 1. Kitap Günleri’ etkinliğinin açılışı yapıldı.

Tarihi Gümrük Hanında yapılan açılışa Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, STK Temsilcileri, Yazarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz yaptığı konuşmada Siverek ilçesinde bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Yılmaz, “Kültür Müdürlüğümüzde görevli arkadaşlar tarafından Siverek 1. Kitap Günleri ile ilgili proje getirildiğinde hiç tereddütsüz geç kalınmış olduğunu ve bir an önce bu tür etkinliklerin yapılması gerektiğini ifade ettim. Tabi, toplum olarak şunu belirtmek isterim ki; çok az okuyoruz. Aslında bir toplumu ilerlemesi ve gelişmesi ancak eğitim ile olur. Eski bir eğitimci olarak lütfen başta çocuklarımız olmak üzere kendimizde kitap okumaya gayret edelim. İnanın okuyan insandan zarar gelmez. Okuyalım, bilgilenelim çünkü çağımız bilgi çağıdır. Dolayısıyla bilgi kimse ise o güçlüdür” dedi.

Proje ilk olması nedeniyle küçük ölçekli olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Ülkemizde faaliyet gösteren yaklaşık 30 yayınevi gurubu günümüze iştirak etti. Aramızda çok değerli yazarlarımız var. Ben kendilerine bundan sonra da hayatlarında başarılar diliyorum, kalemlerinin daha güçlü, toplum yararına, halk yararına, özellikle halkı aydınlatma adına kullanmalarını talep ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda etkinliği daha geniş bir hale getirerek bir kitap fuarına dönüştürebilirsek belki de Siverek için çok önemli bir katkıda bulunmuş olacağız” diye konuştu.

Davete katılmasından dolayı Hilvan Belediye Başkanına teşekkür eden Yılmaz, “AK Parti İlçe Başkanımız, STK’larımızın çok değerli temsilcileri, muhtarlarımız, öğretmen arkadaşlarımız hâsıla Siverek toplumunu oluşturan tüm kesimler şuan buradalar. Bu da bize ayrıca bir mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, katılım sağlayan yazar ve yayınevleri ile etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Siverekli Yazar Rıfat Mertoğlu, ilçe için önemli bir etkinlik olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

FOTO GALERİ


Bu haber 2504 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü