SİVEREKLİLERİN HAYIRSEVER RAMAZAN AMCASI ÖLDÜ

haberikra.com sitesinin haberi

37 Sene boyunca 20.000'nin üzerinde cenaze yıkayıp gömen Ramazan Avcı(Ramezan-ı Cımme), tek başına yaşadığı evde ölü olarak bulundu.

SİVEREKLİLERİN HAYIRSEVER RAMAZAN AMCASI ÖLDÜ
04 Haziran 2009 - 09:01
ŞANLIURFA- Siverek ilçesi Şair İbrahim Rafet Mahallesinde tek başına yaşayan Ramazan Avcı (77), kendisinden haber alınmayınca yakınları tarafından evine gidildi.
Kapının kilitli olmasından dolayı çilingir yardımıyla eve giren yakınları, Avcı'nın cesediyle karşılaştılar. Ambulansla Siverek Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Avcı'nın 3 gün önce öldüğü tahmin ediliyor.



37 YIL BOYUNCA 20.000'nin ÜZERİNDE CENAZE DEFNETTİ



1962 yılından beri Siverek ilçe ve kırsal alanında yaptığı cenaze yıkama ve defnetme işinden dolayı kimseden ücret talep etmeyen Avcı, şu ana kadar 20.000'nin üzerinde cenazeyi defnetti. Avcı'nın ölümü Siverek'te üzüntüyle karşılandı.



RAMAZAN AMCANIN ANLAMLI MESAJI



Siverekliler tarafından “Mezara Gömen Adam” olarak tanınan AVCI, İnsanlara bu dünyada ölümde var düşüncesini hatırlatmak amacıyla elektrik direğine “ölüler için tabut siparişi alınır', “bu dünyada ölümde var” yazılı tabut asmıştı.



VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ



Ölmeden önce yakınlarına vasiyette bulunup, “Elim ayağım tuttuğu müddetçe tüm cenazelere katılacağım. Yalnız benimde isteğim cenazemi gazeteciler kaldırsın” diyen Avcı'nın cenazesi, gazetecilerin katılımıyla Siverek Asri mezarlığında defnedildi.



Haberikra.com Haber Linki


Not:Haber Ayrıntıları ve haber Fotosunu İçin Tıklayınız

Bu haber 3293 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması