SİVEREKLİLERİN FERİBOT ÇİLESİ BİTİYOR

Lütfü YALGI/SİVEREKSiverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ile Belediye Başkanı Mustafa Hivi Abikoğlu Siverek-Kâhta arasında yapılacak olan Nissibi Köprüsü

SİVEREKLİLERİN FERİBOT ÇİLESİ BİTİYOR
05 Ocak 2012 - 21:00
AK PARTİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ AHMET AYDIN’DAN SİVEREKLİLERE YENİ YILDA MÜJDELİ HABER

SİVEREKLİLERİN FERİBOT ÇİLESİ BİTİYOR

ADIYAMAN-KÂHTA-SİVEREK HATTINI BAĞLAYARAK ATATÜRK BARAJI'NIN ÜZERİNE KURULACAK OLAN NİSSİBİ KÖPRÜSÜ'NÜN MEVSİM ŞARTLARI DOĞRULTUSUNDA KÖPRÜ İNŞAATINA BAŞLAYACAĞINI KAYDETTİ

LÜTFÜ YALGI’NIN ÖZEL HABERİ

Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ile Belediye Başkanı Mustafa Hivi Abikoğlu Siverek-Kâhta arasında yapılacak olan Nissibi Köprüsü yapım çalışmalarında incelemede bulundu.

Yıllardan beridir Atatürk barajında su tutulması neticesinde Adıyaman-Kâhta-Siverek yolunun bölünmesiyle birlikte günün belirli saatlerinde ulaşım feribotla sağlanırken vatandaşlar burada çekilen sıkıntılara son verilmesi için köprünün şart olduğunu yapım çalışmalarının bir an önce başlaması için devlet yetkililerinden yardım istenmişti.

Vatandaşın sıkıntılarına kulak tıkamayan yetkililer müjdeli haberi yeni yılda vererek köprü yapımına başlandığını müjdesini veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman-Kâhta-Siverek hattını bağlayarak Atatürk Barajı'nın üzerine kurulacak olan Nissibi Köprüsü'nün ihalesinin müteahhit firmaya verildiğini bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Adıyaman ve Sivereklilerle her fırsata paylaştıkları sevindirici gelişmelerin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Adıyaman ve Sivereklilere yeni yıl müjdesi olacak olan ve uzun süredir takip ettikleri, köprü hayallerinin gerçekleşmek üzere olduğunu dile getiren Aydın, şunları kaydetti "Adıyaman-Kâhta-Siverek hattını bağlayarak Atatürk Barajı'nın üzerinde kurulacak Nissibi Köprüsü'nün ihalesi müteahhit firmaya verildi. Bilindiği üzere, uzun süredir Atatürk Barajı'nda su tutulması nedeniyle, Adıyaman-Kâhta-Siverek-Diyarbakır devlet yolunun baraj rezervuarını kestiği noktada yol kesintiye uğrayarak geçiş feribotla sağlanmaktadır.

Nissibi Köprüsü, ciddi gayretlerimiz neticesinde, Yüksek Planlama Kurulu kararıyla programa alınarak projesi yapıldı ve ödeneği hazır. Daha önce belirtmiş olduğumuz gibi yapım işi ihalesi de tamamlandı. Nissibi Köprüsü, baraj gölü üzerine yaklaşık 105, 400 ve 105 metre olmak üzere 610 metre uzunluğunda ve 24,50 metre genişliğinde, 2x2 taşıma yoluna sahip, gergin eğik kablo askılı şekilde inşa edilecektir"

Aydın, Nissibi Köprüsü'nün, Kamu İhale Kurumu'ndaki sürecin bitimiyle birlikte 29 Kasım 2011'de ihalesinin tamamlandığını, 74 milyon 325 bin 12 TL'ye mal olacak Nissibi Köprüsü'nde sözleşme yapılması için ilgili firmanın davet edildiğini dile getirdi.

İşin bitim süresinin iş yeri teslim tarihinden itibaren 900 takvim günü olarak belirlendiğini, 2014 yılı sonunda köprünün bitirilip faaliyete geçmesini hedeflediklerini dile getiren Aydın, köprünün yapımıyla ilgili bürokratik sürecin tamamlandığını, firmanın yakın zamanda uygun mevsim şartlarında köprü inşaatına başlayacağını kaydetti.

İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ile Belediye Başkanı Mustafa Hivi Abikoğlu çalışmaları yerinde inceledi, İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti.’’ bu köprünün yapımı Siverek kentinin büyük sorunlarından birini çözüme kavuşturacak, Siverek kentinin ticaret yolunun gelişmesine ve kentimizin gelişmesine büyük katkı sunacaktır, köprü yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Öte yandan köprünün yapımı için büyük caba sarf ederek her seferinde gündeme getirilmesinde emek veren Siverek Muhtarlar Derneği Başkanı  Muzaffer Koyunbakan böyle bir haberin başta derneğimiz ve Siverekli vatandaşlar arasında ‘’Feribot Çilesi Bitiyor’’ sözünü hatırlatarak sevinçlerini paylaştılar, inşallah bu sayede vatandaşlarımız seyahatlerini en güzel şekilde yerine getirecektir, köprü sayesinde Siverek’in doğal güzelliklerinin de gün yüzüne çıkacağına da yardımcı olacaktır.



















Bu haber 5154 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu