SİVEREKLİLERİN BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN RANDEVU TALEBİ


Siverek'i Vilayet Yapma Ve Kalkındırma Derneği, Siverek'te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıda çıkan ortak sonuç: Siverekliler sesini duyurmak için Ankara'ya gidecek.

SİVEREKLİLERİN BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN RANDEVU TALEBİ
28 Haziran 2009 - 11:47
ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, Siverek'i Vilayet Yapma Ve Kalkındırma Derneği, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve muhtarlarla dün akşam saat 21.00'de Kızılay binasında bir araya geldi.





Toplantıda alınan kararlar





BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞME TALEBİ





Siverek'in İl talebi ve Siverek'in sorunları hakkında Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşülmek üzere randevu talep edilecek. Başbakan Tayyip Erdoğan'a yazılan dilekçede ,” Sayın Başbakanımız; Siverekli seçilmiş kişi ve kurumlar olarak kentimizin sorun ve ihtiyaçlarını sunmak üzere zatıâlilerinizle heyet halinde görüşmek istiyoruz. Heyet olarak tarafımıza RANDEVU verilmesini arz ve talep ederiz.” Denildi.







MİLLETVEKİLERİ İZOL VE GÜRPINAR'A DİLEKÇE





AKP Milletvekilleri Eyüp Cenap Gürpınar ve Zülfikar İzol'a yazılan dilekçelerde ise şöyle denildi.,” Siverek Sivil Toplum Kuruluşları ve mahalle Muhtarları olarak kentimizin ihya edilerek İL yapılması, Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçirilmesi ve GAP kapsamındaki Hilvan- Siverek pompaj sulama projensin kapsamının genişletilerek Karaca dağ ve Karakeçi arazilerinin de projeye dahil edilmesi konularında Sayın Başbakanla heyet olarak görüşmek istiyoruz.





Heyet olarak sizin önderliğinizde Sayın Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN ile görüşüp sorunlarımızı iletmek üzere randevu almanızı bekliyoruz.









KENT KONSEYİ VE BELEDİYEYE ÖNERİLER





Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ve Siverek Kent Konseyi'ne sunulmak üzere sunulan dilekçede ise



-Siverek-Diyarbakır Karayolu üzerine kurulmuş olan modern üst geçitlerin üzerine “Tarihi Siverek İline Hoş geldiniz” yazısının yazılarak, İl olma davasının gündemde tutulması





-Siverek'i tanıtmak üzere Siverek'i temsil edebilecek festivallerin düzenlenmesi.





-Siverek'te son zamanlarda yaşanan silahlı kavgaları protesto etmek ve silahın toplumlardaki kötü sonuçlarını insanlara göstermek amacıyla “Namlusu Bağlı Silah Anıtı” yapılması, önerildi.







YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Dilekçe





Yök Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a yazılan dilekçe ile ÖSS sınavlarının Siverek'te yapılması talep edildi.





Haberikra.com
Bu haber 3030 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması