SİVEREKLİLER YENİ EYLEM PEŞİNDE

Mehmet Sezgin/SiverekKentimizin il olma mücadelesini 18 yıldır sürdürüyor. 1990 yılından beri Siverek ilçesinin il olması ve kalkınması için mücadele veren Siverek`i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Başkanı Koçali Aymaz, mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

SİVEREKLİLER YENİ EYLEM PEŞİNDE
10 Eylül 2009 - 07:43

1926 yılında Siverek`in il olduğuna dikkat çeken Başkan Aymaz `İl hakkımız 1926 yılından beridir gasp edilmiş. Biz Siverekliler yeni il olmak yerine gasp edilen hakkımızın iadesini istiyoruz. Bu güne kadar çeşitli alanlarda demokratik mücadelemizi sürdürdük. Siverek il olana kadarda bu hakkımızın peşini bırakmayacağız’’Aymaz Açlık görevinden sonra kentimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileriyle bir araya gelip yeni ses getirecek eylemeleri tartıştık. Hükümetin gündeminde Kürt Açılımı olduğu için bir süre sesiz kalmayı daha uygun gördük, bu demek değil, il hakkımız konusunda hep sesiz kalacağız, anlamı çıkarılmasın tam tersine, Hükümetin açılım çalışmalarının ardından, hükümetin il konusuna dikkatini çekmek amacıyla yeni eylem planları geliştireceğiz, bu konuda, sivil toplum kuruluşlarımızla görüş alışverişi yapıyoruz, il hakkımız iade edilene kadar mücadelesi devam edecek’’dedi.
        SİVEREK’TE BULUNAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI NE DİYOR.
      Siverek Kuyumcular Odası Başkanı Ayhan Ekinci, İl davasının Siverek’in onur davası olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi’’Yıllardır gasp edilen il hakkımızın tekrar iade edilmesi için gerekirse Ankara ya yürüyeceğiz, gerekirse meclisin önünde sabahlayacağız, amacımız ses getirecek eylemelerle hakkımızın iadesinin sağlamaktır, biz kuyumcular Odası olarak Siverek il hakkının iadesi olana kadar her türlü il davası çalışmalarına katkı sunacağız.
    Siverek Madeni Eşyalar ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı İnan; Biz oda olarak Siverek’in il olmasıyla birlikte birçok esnafın işlerinin açılacağına inanıyoruz, bunun için kentimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesinin il davasıyla mümkün olacağına inanıyorum, İl davasında kente bulunan tüm insanlar bir yumruk olarak bu işe sahip çıkmasıyla mümkün olacağına inanıyorum. Biz oda olarak yapılacak tüm demokratik eylemelerde Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneğinin tüm mücadelesini destekleyeceğiz. Açlık grevinden sonra bir süre dinlenmeye ve hükümetin çalışmalarını takip ediyoruz’’dedi.


       

Bu haber 1973 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi