SİVEREKLİLER MİRAÇ GECESİNİ İHYA ETTİ

Sinan Yarıcı/Deniz UğurluSiverek'te Miraç Kandili İhya Edildi. Siverek İkra-Der tarafından Miraç Kandili programı düzenlenirken, Siverek Ulu Camide de hayırsever vatandaşlar tarafından mevlit okutuldu. 

SİVEREKLİLER MİRAÇ GECESİNİ İHYA ETTİ
20 Temmuz 2009 - 09:18
ŞANLIURFA- Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği tarafından Miraç Kandili münasebetiyle Kale boğazındaki dernek binasında bir program düzenlendi. Program saat 21:00’de okunan Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur’anı kerimin ardından İnzar Dergisi yazarı Cemal Çınar Hoca tarafından gecenin anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapıldı. Çınar Hoca konuşmasında Miraç ve Namaz arasındaki ilişkiye dikkat çekerek şöyle konuştu “Miracın, günümüz açısından ne gibi bir önemi olduğuna bakıp Miracı öyle değerlendirmek gerekiyor.
Namaz mademki Müslüman’ın miracıdır; öyleyse kıldığımız namaz bizi ne derece karanlıklarda yürütüp İsramızı canlandırıyor. 5 vakit namaz madem miracımız, kıldığımız namazlar ne derece kişisel ve maneviyatımız açısından bizlere miracı yaşatıyor. Miraç yükselmek ise;  namazımız bizi ne derece yükseltiyor.” Dedi
 
Program daha sonra Siverek İkra Çocuk grubunun okuduğu birbirinden güzel Kürtçe ve Türkçe İlahilerle devam etti. Miraç gecesi programı yapılan kapanış duası ile saat 22:30’da sona erdi. Programa halkın yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.
 
Kandil münasebetiyle ilçenin merkezi camisi olan Ulu Camide de hayırsever vatandaşlar tarafından mevlit okutuldu. Yatsı namazından sonra okunan mevlide Siverek İlçe Müftüsü Hüseyin Ergen’de iştirak etti.

Sinan Yarıcı/Deniz Uğurlu









Bu haber 2112 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı