SİVEREKLİLER GAZZELİ ŞEHİTLER İÇİN SAT TUTTU

Siverek'te Teravih namazı sonrasında siyonist israil'in saldırıları sonucu şehit edilen Gazzeli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

SİVEREKLİLER GAZZELİ ŞEHİTLER İÇİN SAT TUTTU
13 Temmuz 2014 - 11:39





Siverek ilçesinde, Şeyh Abdulkadir Geylani Camisinde kılınan Teravih Namazının ardından, cami bahçesinde toplanan cemaat, siyonist israil'in 8 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze'ye yönelik saldırılar sonucu şehit edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen diğer sivil toplum kuruluşu ve cemaatlerin destek verdiği programda gıyabi cenaze namazını İkra-Der üyesi Ferit Öztürk kıldırdı.

Siverek İkra-Der Başkanı Mühiddin Akay, konu ile ilgili yayımlamış olduğu basın açıklamasında Gazzeli Müslümanların onurlu direnişini selamlayarak şöyle devam etti, "İslam düşmanı Siyonist İsrail’in, 8 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze’ye yönelik vahşi saldırılarda, aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu, 121 Müslüman kardeşimiz, kimi iftar sofrasında, kimi namaz kılarken, kimisi de çocuğunu emzirirken, hunharca şehit edilmişlerdir"

Şer güçler mazlumların feryatlarından bile rahatsız olurlar

Gazze'ye yapılan saldırıların ardından batılı güçlerin tavrını eleştiren Akay, "Saldırıların ardından insan hakları havarisi geçinen Başta ABD, Almanya ve Fransa gibi şer güçler, İsrail’de ki insanlık katliamını kınayacakları yerde, olayların sorumlusu olarak, Gazze’de onurlu bir şekilde mücadele veren Müslümanları kınamışlardır. Şer güçler, Müslümanların başına inen balyoz darbelerini görmeyip, mazlumun başına inen balyoz darbeleri karşısındaki feryatlarından bile rahatsız olmuşlardır"

Bizi üzen durum saldırılar karşısında Müslümanların tavrıdır

Yapılan siyonist saldırıların kendilerini zerre kadar şaşırtmadğını ifade eden Akay, "Bizim şaşırdığımız durum, Gazze bu haldeyken, halkı Müslüman olan ülkelerin saldırılar karşısında takındıkları tavırdır. Bizi üzen durum, sözde İslam için mücadele ettiğini söyleyenlerin, kendisinden olmayan ve kendisi gibi düşünmeyen Müslümanları tekfir etmesi ve “cihad” adı altında Müslüman kardeşi ile savaşmasıdır"

Ey Müslümanlar Gazze'nin imdadına koşun

Açıklamasına Doğru Haber Gazetesi Mehmet Göktaş'ın bu haftaki yazısından alıntı yaparak devam eden Akay," Biz buradan Mehmet Göktaş Hocamızın dediği gibi tüm Müslümanlara sesleniyoruz, “Allah için birisi çıksın ve desin ki; Ey Müslümanlar, ne olur şu birbirinizi öldürme işine birazcık ara verin, bugün Filistin’in, Gazze’nin imdadına koşun, şu İsrail’e çevirin yönünüzü, daha sonra kaldığınız yerden devam edersiniz, ne olur birazcık ara verin” diyoruz"

Allah'ın İpine sım sıkı sarılın

Açıklamasının sonunda, mübarek Ramazan ayında mazlumca şehit edilen tüm Müslümanları selamladıklarını belirten Akay, "Siyonist İsrail ve yandaşlarını lanetliyoruz. Ayrıca İsrail mallarını boykot etmeye, tüm Müslümanları Allah’ın ipine birlikte sım sıkı sarılmaya davet ediyoruz. Tüm dünya bunu iyi bilsin ki bizler her zaman Filistinli ve tüm mazlum kardeşlerimizin yanında olacağız.

Eyyüp Akbulut/ www.siverekgenclik.com




Bu haber 2480 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü